Τρίτη, 09 Απριλίου 2024 16:00

«Χρυσός σκούφος» σε ένα εστιατόριο της Μεσσηνίας

«Χρυσός σκούφος» σε ένα εστιατόριο της Μεσσηνίας

Με «Χρυσό Σκούφο» βραβεύτηκε το εστιατόριο “Anama” στη Γιάλοβα.

Η ομάδα του Αθηνοράματος σάρωσε την Ελλάδα και επέλεξε τους καλύτερους σεφ και τα καλύτερα εστιατόρια που βάζουν δυναμικά την Ελλάδα στον γαστρονομικό χάρτη. Μπαίνοντας στην τέταρτη δεκαετία του, ο θεσμός των "Χρυσών" Σκούφων βρίσκει την ελληνική γαστρονομική σκηνή σε εντυπωσιακή άνθηση, κάτι που πιστοποιείται από τον αριθμό των 43 βραβευμένων εστιατορίων, οι ιδιοκτήτες και σεφ των οποίων ανέβηκαν τη Δευτέρα 8/4 στη σκηνή του ξενοδοχείου "Athenaeum InterContinental", για να παραλάβουν την υψηλότερη ελληνική γαστρονομική διάκριση.

Για δωδέκατη συνεχή χρονιά το “Etrusco” της Κέρκυρας αναδείχθηκε το καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας, με τον Έκτορα Μποτρίνι μάλιστα να καταλαμβάνει και τη δεύτερη θέση με το ομώνυμο αθηναϊκό του εστιατόριο. Όπως συμβαίνει σταθερά τα τελευταία χρόνια, οι σημαντικές τουριστικές περιοχές της χώρας είναι εκείνες που έχουν τη μερίδα του λέοντος στα βραβεία (συνολικά 23 στα νησιά του Αιγαίου, του Ιονίου και στη Χαλκιδική), με τη Σαντορίνη μάλιστα να φτάνει φέτος τα 9 εστιατόρια με Χρυσό Σκούφο.

Τέλος, 19 εστιατόρια απέσπασαν την τιμητική διάκριση "Top Notch", φτάνοντας δηλαδή ένα βαθμολογικό σκαλοπάτι πριν τον "Χρυσό Σκούφο", συμπεριλαμβανομένου του “Kooc Secrets” της Costa Navarino.

Για το Anama η ιστοσελίδα των «χρυσών σκούφων» αναφέρει: «Το εστιατόριο του βραβευμένου Χρύσανθου Καραμολέγκου απλώνει τραπέζια στην προκυμαία του γραφικού πεζόδρομου της Γιάλοβας, ενώ το πέτρινο οίκημα διατηρεί το χαρακτήρα του παλιού οινοποιείου σταφίδας. Γνωστός για την εντελώς προσωπική κουζίνα του, ο Καραμολέγκος δίνει βάση στην εκλεκτή ελληνική πρώτη ύλη, σε φευγάτους όσο και αριστοτεχνικούς συνδυασμούς, και δημιουργεί πιάτα με βαθιά νοστιμιά. Προσεγμένο σέρβις και πολύ καλή λίστα κρασιών».

Δείτε όλα τα βραβευμένα με Χρυσό Σκούφο εστιατόρια εδώ.