Αυτό επεσήμαναν στην “Ε” ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου, δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης και ο γ.γ. της Δημήτρης Καφαντάρης, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στον Δήμο Πύλου - Νέστορος.
“Από 17 που έλεγαν αρχικά και μία ΔΕΥΑ ανά Περιφέρεια, πάμε σε πάνω 50, μία ανά νομό”, μας ανέφερε ο κ. Κυρίζογλου και παρατήρησε: “Τώρα η διοίκηση των ΔΕΥΑ θα είναι αυτοδιοικητική, θα συγκροτείται από αιρετούς των δήμων - μελών κι εκπροσώπων εργαζομένων της επιχείρησης. Πριν με τις ΔΕΥΑ ανά Περιφέρεια, η διοίκηση θα ήταν μικτή, από εκπροσώπους του κράτους και της αυτοδιοίκησης”.
Από την πλευρά του, ο Δ. Καφαντάρης μας ενημέρωσε ότι το εγχείρημα των συγχωνεύσεων των ΔΕΥΑ θα στηριχθεί με επιδότηση 250 εκ. ευρώ, ώστε να δημιουργηθούν υγιείς ΔΕΥΑ από μηδενική βάση.
Οπως σημείωσαν ο πρόεδρος και ο γ.γ. της ΚΕΔΕ, ενώ αρχικά η κυβέρνηση αιφνιδίασε την αυτοδιοίκηση, τώρα συζητάει μαζί τους, πριν καταλήξει στη οριστική μορφή του νομοσχεδίου, ενώ εκτίμησαν πως η τελική πρόταση θα τους κατατεθεί πριν το συνέδριο της Κεντρικής Ενωσης (7 με 9 Νοεμβρίου στη Ρόδο).
Γ.Σ.