Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2011 13:48

Το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης σε τροχιά εξέλιξης

Γράφτηκε από την
Το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης  σε τροχιά εξέλιξης

Νέα εποχή, στη μεταφορά ασθενών από και προς το Κ.Υ. Αρεόπολης, ανέτειλε με την ενεργοποίηση του ολοκαίνουριου οχήματος που η Ευεργέτις κ. Ευγενία Κυριακάκου – Δημητρουλόπουλου δώρισε στους Μανιάτες.
Εκ μέρους του προσωπικού, αλλά ευρύτερα όλων των κατοίκων της ακριτικής μας περιοχής, οφείλω να της εκφράσω βαθύτατα ευγνωμοσύνη για την τόσο γενναία, αυθόρμητη και πολύτιμη δωρεά.
Τα απαρχαιωμένα, αναξιόπιστα και μη εξοπλισμένα ασθενοφόρα,  με τα οποία η Πολιτεία εν έτει 2011 «υποστήριζε» τις ζωές των κατοίκων της Μάνης, την ψυχή τούτων των κακοτράχαλων πλην όμως πανέμορφων ακριτικών βράχων, μετά από πολυετή χρήση και συσσωρευμένη φθορά τέθηκαν σταδιακά σε ακινησία. Η αβεβαιότητα που ανέκυπτε σε κάθε μεταφορά συμπολίτη μας, είναι πια παρελθόν. Δρασκελίζοντας αλλεπάλληλα αναχώματα που καθυστέρησαν την παράδοσή του, το νέο ασθενοφόρο μεταφέρει κάθε Μανιάτη στο Γ.Ν. Σπάρτης γρηγορότερα και ασφαλέστερα από ποτέ.
Διαχρονικά, παρεμβάσεις ευαισθητοποιημένων συμπολιτών μας, αντίρροπες στην αδυναμία της Πολιτείας,  ενισχύουν αποτελεσματικά τον αγώνα μας για αναβάθμιση των παρεχόμενων Υπηρεσιών στο μοναδικό Υγειονομικό Σταθμό της σαγηνευτικής αυτής γωνιάς της Γηραιάς Ηπείρου. Κι ο στόχος αυτός παραμένει κυρίαρχο μέλημα, ως την ημέρα που η τεκμηριωμένα αποτελεσματική μας παρέμβαση, θα αποτελέσει εφαλτήριο στην προσπάθεια αναμόρφωσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε Πανελλαδικό επίπεδο.
Χαιρετίζοντας τη νέα εποχή, με συγκίνηση και αίσθημα ευθύνης, το προσωπικό του Κ.Υ. Αρεόπολης προχωρεί στην πραγμάτωση πολυάριθμων στόχων.
Στον ανηφορικό δρόμο της εξέλιξης, πράξεις αγάπης όπως αυτή της κ. Ευγενία Κυριακάκου – Δημητρουλόπουλου μας δίνουν κουράγιο να συνεχίσουμε.
Οι ανάγκες, παραμένουν σημαντικές κι ασφαλώς, παρόμοιες πρωτοβουλίες μπορούν να οδηγήσουν στον Οργανισμό που όλοι οραματιζόμαστε.
Στον απόηχο της καινούριας σειρήνας, κωφεύοντας σε «άλλες» απ’ το χθες, με το βλέμμα στραμμένο στην ανατολή μιας μέρας μεγαλύτερης από κάθε προηγούμενη.

Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης
Dr.  Ανάργυρος Δ. Μαριόλης


NEWSLETTER