Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011 12:33

Εργατικό Κέντρο, Νομαρχιακό Τμήμα και σωματεία Λακωνίας καλούν στην απεργία

Γράφτηκε από την

Η κυβέρνηση και η Τρόικα σφαγιάζουν τα δικαιώματά μας για τους δανειστές και τους κερδοσκόπους. Με τις επιλογές τους υποβαθμίζουν το βιοτικό μας επίπεδο, την ίδια μας τη ζωή.
Προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν για να υποταχτούμε στα αντιλαϊκά σχέδιά τους.
Μας μιλούν και πάλι για μονόδρομους. Στους ίδιους νεοφιλελεύθερους μονόδρομους μας καλούσαν να υποκύψουμε τις τελευταίες δεκαετίες για να «σωθεί η πατρίδα».
Οι πολιτικές τους ήταν και είναι αδιέξοδες για την κοινωνία και τον τόπο μας. Οδηγούν τους εργαζόμενους και την κοινωνία στη φτώχεια και την εξαθλίωση και αυξάνουν τα προνόμια των οικονομικά ισχυρών, αυτών που ευθύνονται για την κρίση.
Υποστηρίζουν μύθους του τύπου: «Σε ένα - δύο χρόνια θα ξεπεραστεί η κρίση και θα έλθουν καλύτερες μέρες».
Με τις επιλογές που προωθούνται σε επίπεδο Ε.Ε. για το χρέος, στοχεύουν να διασφαλίσουν τα συμφέροντα των δανειστών και των κερδοσκόπων και να βάλουν στο «γύψο» τα δικαιώματα και τη ζωή μας για ολόκληρες 10ετίες.
Με τον αγώνα μας μπορούμε να τους σταματήσουμε.  Απαιτούμε μια άλλη πολιτική, με δίκαιη επαναδιαπραγμάτευση  του χρέους υπέρ της κοινωνίας και όχι των δανειστών, που θα φορολογεί τον πλούτο, την περιουσία της εκκλησίας, θα αυξάνει τα εισοδήματα, θα ενισχύει τα κοινωνικά δικαιώματα και θα οδηγεί στην ανάπτυξη.
Εχουμε συλλογική και προσωπική ευθύνη για μας και τα παιδιά μας, για την επιτυχία των αγώνων μας.
Ολοι στον αγώνα
Ολοι στην 24ωρη απεργία στις 23 Φεβρουαρίου
Συλλαλητήριο Κοινωνικής Αντίστασης και Αλληλεγγύης
Κεντρική Πλατεία Σπάρτης 10:30 π.μ.


NEWSLETTER