Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2015 21:25

Μεσσήνιοι σε ντοκιμαντέρ του "Διαζώματος"

Γράφτηκε από την

Φορείς και άνθρωποι από την Μεσσηνία και την Καλαμάτα μετέχουν στο ντοκιμαντέρ του Μπάμπη Τσόκα για τον καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας Βασίλη Λαμπρινουδάκη, γενικό γραμματέα στο «Διάζωμα», που παρουσιάστηκε χθες το μεσημέρι στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, το ντοκιμαντέρ περιέχει σκηνές από την παράσταση του Συλλόγου Αποφοίτων "Μαρία Κάλλας" του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας με τη «Μήδεια» του Ευριπίδη στο Αρχαίο Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης, ενώ η ενδυματολογία είναι του Γιώργου Ηλιόπουλου.

Το ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Μπάμπη Τσόκα, με τίτλο «Βασίλης Λαμπρινουδάκης: Η αλήθεια πίσω από το μύθο…», εντάσσεται στη δράση που αναπτύσσει το «Διάζωμα» για την παραγωγή προσωπογραφιών -υπό μορφή ντοκιμαντέρ-, με σκοπό να τιμήσει διακεκριμένους επιστήμονες που έχουν προσφέρει με το έργο τους πολλά στον τομέα της Αρχαιολογίας και της αναστήλωσης μνημείων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπάμπης Τσόκας είναι ο σκηνοθέτης που έχει αναλάβει και το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ «Η δική μας Κάλλας» του Συλλόγου Αποφοίτων «Μαρία Κάλλας» και της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας, αλλά και το πρώτο κατά σειρά ντοκιμαντέρ του «Διαζώματος» για τον καθηγητή Πέτρο Θέμελη.