Τρίτη, 28 Απριλίου 2015 19:13

Συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

Συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

Η καταπολέμηση της ανεργίας, η κοινωνική και φορολογική δικαιοσύνη και ο τερματισμός των μνημονιακών πολιτικών, είναι μεταξύ των κύριων μηνυμάτων στις εκδηλώσεις της φετινής Πρωτομαγιάς.

Στην Καλαμάτα, η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου, του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ και συλλόγων εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση, την εκπαίδευση και τις ΔΟΥ, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1η Μαΐου στις 10.30 το πρωί, μπροστά από το Εργατικό Κέντρο.

Χθες, σε συνέντευξη Τύπου: 

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας Σωτήρης Τσώνης ανέφερε ότι είναι ακόμα πιο αβέβαιο το θέμα της ανάπτυξης τους τελευταίους μήνες. Παρατήρησε ότι «πρωταρχικός στόχος είναι η σωτηρία της χώρας» και δήλωσε ότι «δεν μπορούμε και δεν δεχόμαστε άλλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις».

Η πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ Νικολίνα Λέκκα μίλησε για οικονομική ενοποίηση και μη πολιτική νομιμοποίηση της Ε.Ε., και παρατήρησε πως ο αγώνας παραμένει η μόνη μορφή πάλης.

Ο πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας Κώστας Ηλιόπουλος επεσήμανε ότι «παλεύουμε για την αναδιανομή του πλούτου προς όφελος των δυνάμεων της εργασίας».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας Θανάσης Αθανασόπουλος ανέφερε ότι «προσβλέπουμε στην ενότητα των αγώνων» και είπε πως «η ανατροπή θα έρθει μόνο με την πάλη των εργαζομένων»

Η εκπρόσωπος του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Μεσσηνίας Ειρήνη Τούντα παρατήρησε ότι η Πρωτομαγιά είναι ευκαιρία αφύπνισης για όλους τους εργαζόμενους και σημείωσε πως «το αναφαίρετο δικαίωμα στην εργασία βάλλεται και διώκεται παντού».

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στις ΔΟΥ Δημήτρης Πράττης επέκρινε τις μνημονιακές πολιτικές που -όπως είπε- μας έκαναν χώρα ανέργων και πεινασμένων, και τόνισε πως ο αγώνας για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους συνεχίζεται. Εκτίμησε δε ότι δεν μπορεί να έχουμε αποτέλεσμα στον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής με 150 ελεγκτές του ΣΔΟΕ για 15.000 υποθέσεις.

Γ.Σ.