Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2011 20:52

Συλλαλητήριο κατά των νέων μέτρων πραγματοποιεί το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Συλλαλητήριο κατά των νέων σκληρών μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, πραγματοποιούν αύριο στις  8 το βράδυ μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, το Εργατικό Κέντρο και το Νομαρχιακό Τμήμα Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ.
Χθες σε συνέντευξη Τύπου οι πρόεδροι των δύο οργανώσεων Σωτήρης Τσώνης και Χρήστος Σταθόπουλος κάλεσαν τους εργαζόμενους της Καλαμάτας και του νομού να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο. Ενημέρωσαν ότι στις 9 Ιουνίου πραγματοποιείται απεργία στις ΔΕΚΟ που είναι υπό ιδιωτικοποίηση, στις 15 Ιουνίου πανελλαδική απεργία και πως στις 21 του μήνα θα υπάρξει συμμετοχή στην Πανευρωπαϊκή Ημέρα Δράσης των συνδικάτων.
Ο πρόεδρος του Ε.Κ. Καλαμάτας Σωτ. Τσώνης είπε ότι συνεχίζεται η βάρβαρη επίθεση στους εργαζόμενους της χώρας και διαφώνησε με την αύξηση του ΦΠΑ στο 23% στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Αντέδρασε στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, στην αμοιβή των νέων κάτω των 25 ετών με 590 ευρώ μικτά και στη μετατροπή του 8ωρου εργασίας σε 10ωρο χωρίς υπερωρίες και με πολύ χαμηλές αμοιβές. Παρατήρησε ότι αυτά θα οδηγήσουν σε απολύσεις εργαζομένων μεγάλης ηλικίας με μισή αποζημίωση. Επέκρινε δριμύτατα τις ιδιωτικοποιήσεις, την εκποίηση δημοσίων επιχειρήσεων (ΟΤΕ - ΔΕΗ) κι εκτίμησε ότι η ανεργία θα ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο.
Ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Χρ. Σταθόπουλος μίλησε για την πιο βίαιη και βάρβαρη ανατροπή προς όφελος τραπεζιτών και κερδοσκόπων, για απολύσεις και διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών. Σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι δε συναινούν στην πιο βάρβαρη και νεοφιλελεύθερη πολιτική που μας οδηγεί στο Μεσαίωνα και παρατήρησε πως οι πολιτικές αυτές μπορούν να ανατραπούν μέσα από τις κινητοποιήσεις. «Να σωθεί η χώρα, αλλά θα πρέπει να επιβιώσουν οι πολίτες, οι εργαζόμενοι», επεσήμανε χαρακτηριστικά.


NEWSLETTER