Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2015 09:28

Φωνάζουν ακόμα για τα πυρηνελαιουργεία σε Μελιγαλά και Κατσαρού (βίντεο - φωτογραφίες)

Πάνε στα χωράφια, «πνίγονται» και παρατάνε στη μέση το λιομάζωμα στην ευρύτερη περιοχή του Μελιγαλά, παραγωγοί που έχουν πάρει άδεια από τη δουλειά τους και άλλοι που υπολογίζουν αποκλειστικά στο εισόδημα του ελαιολάδου.

Η κάπνα, όπως λένε, από τα πυρηνελαιουργεία, δεν τους αφήνει να δουλέψουν, αφού τους κόβεται η ανάσα και σταματάνε τη δουλειά, ακόμα και στο Κατσαρού, που δεν αντιμετωπίζει το ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα άλλων περιοχών, όπως της Σκάλας. Ανάμεσά τους και ο Στέλιος Ηλιόπουλος, ο οποίος αγανακτισμένος επικοινώνησε με το eleftheriaonline.gr, για να καταγγείλει πως συγκεκριμένες ώρες η κατάσταση που δημιουργείται από τη δραστηριότητα των πυρηνελαιουργείων αγγίζει τα όρια του… κινδύνου. «Επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους και όσο και αν κάποιοι λένε πως θα δουλέψει κόσμος από την περιοχή, τι να το κάνουμε όταν δεν ξέρουμε τις επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων», αναρωτιέται. Από τη μεριά του ο πρόεδρος του Κατσαρού Περικλής Σταυρόπουλος τονίζει ακόμα μια φορά το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής και μιλά για αδράνεια των αρμόδιων φορέων.

Τα ερωτήματα ωστόσο παραμένουν αναπάντητα για το αν μπορεί να δοθεί λύση, με τον περιορισμό της δραστηριότητας των μονάδων, που όπως λένε επεξεργάζονται τεράστιες ποσότητες ελαιοπυρήνα απ’ όλη τη νοτιοδυτική Ελλάδα, αν είναι δυνατός ο ουσιαστικός έλεγχος της λειτουργίας τους ή αν είναι εφικτή η μετεγκατάστασή τους…

 

Κ.Δ.