Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016 09:01

Καλαμάτα: 20 γυναίκες έδωσαν τα μαλλιά τους για περούκες σε καρκινοπαθείς (βίντεο)

Καλαμάτα: 20 γυναίκες έδωσαν τα μαλλιά τους για περούκες σε καρκινοπαθείς (βίντεο)

Μέχρι χθες το βράδυ 20 γυναίκες και κορίτσια είχαν χαρίσει τα μαλλιά τους στην Καλαμάτα για ενίσχυση των καρκινοπαθών. Τα μαλλιά που δωρίζονται, και τα οποία πρέπει να έχουν μήκος τουλάχιστον 20 εκατοστά και να είναι άβαφα, θα επιδοτήσουν την αγορά περουκών, με σειρά προτεραιότητας και κοινωνικοοικονομικά κριτήρια, για γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο και κάνουν χημειοθεραπεία.

Πρόκειται για την πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού "Αλμα Ζωής", σε συνεργασία με τα "ΑΒ Βασιλόπουλος" και την Pantene. Χθες και σήμερα, το ειδικό van της Pantene από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ βρίσκεται μπροστά από το "ΑΒ Βασιλόπουλος", στη συμβολή των οδών Μακεδονίας και Ψαρών. Εκεί η ομάδα hair stylists κόβει τα μαλλιά των δωρητριών και τους χαρίζει μια σακούλα με προϊόντα περιποίησης.

Οπως είπε στην "Ε" η υπεύθυνη της εν λόγω δράσης για την Καλαμάτα Κέλλυ Φερέτου, γυναίκες κάθε ηλικίας δεν έχουν σταματήσει από χθες το πρωί να περνάνε και να ρωτούν. Μέχρι τις 7 το βράδυ η ομάδα hair stylists της Pantene Βαρβάρα Πραντάλου, Μελαχρινή Νικολοπούλου και Γεωργία Νάνου είχαν κουρέψει 20 δωρήτριες. «Περνάει κόσμος συνέχεια και ρωτάει γιατί κάποιοι δεν το γνώριζαν, και θα είχαμε περισσότερες δωρήτριες αλλά έρχονται κυρίες με βαμμένα μαλλιά και δεν μπορούμε να τις κουρέψουμε», ανέφερε κ. Φερέτου. Και πρόσθεσε πως η δράση απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, αρκεί το μαλλί να είναι φυσικό και όχι βαμμένο - αν και επιτρέπεται για μαλλιά με φυτικές βαφές. Επίσης, όσες γυναίκες έχουνε λευκά θα πρέπει να μην ξεπερνάει το 5%. Το μάκρος που οι εθελόντριες κόβουν είναι τα 20 εκατοστά, αλλά αν κάποια έχει πολύ μακριά μαλλιά και θελήσει να δωρίσει παραπάνω, μπορεί να το κάνει.

Οσο για τις ηλικίες όσων πέρασαν χθες από εκεί και δώρισαν τα μαλλιά τους, ξεκινούν από μαθήτριες της β' δημοτικού, μέχρι και μια κυρία 60 χρονών - καθώς και γυναίκες και κορίτσια από 10 χρόνων, 20 έως 30 και αρκετές στην ηλικία των 40. Επίσης πολλές μαμάδες πέρασαν και ρώτησαν αν μπορούν να κουρευτούνε και οι κόρες τους. Μάλιστα όπως είπε και η κ. Φερέτου, τα ίδια τα κορίτσια το ζητάνε από τις μητέρες τους γιατί έχουν ακούσει γι' αυτό και τους έχει παρακινήσει να κάνουν κάτι καλό.

Οποια γυναίκα και κορίτσι θέλει και δεν προλάβει μέχρι σήμερα το βράδυ, μπορεί να κουρευτεί σε οποιοδήποτε κομμωτήριο και να στείλει τα μαλλιά της στο "Αλμα Ζωής", επικοινωνώντας με την Κέλλυ Φερέτου στο 27210 88450.

Ν.Κ.