Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016 08:34

Ανακοινώσεις κατά της Χρυσής Αυγής από σωματεία εργαζομένων της Μεσσηνίας

Ανακοινώσεις κατά της Χρυσής Αυγής από σωματεία εργαζομένων της Μεσσηνίας

 

Ανακοινώσεις καταδίκης της Χρυσής Αυγής εξέδωσαν το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας και το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα του νομού, με αφορμή τη μεθαυριανή επίσκεψη και ομιλία στην Καλαμάτα του αρχηγού της Νίκου Μιχαλολιάκου. 

 

«Καλούμε τους εργαζόμενους να καταδικάσουν στη συνείδησή τους τους φασίστες, τις εκδηλώσεις τους, να τους απορρίψουν και να τους απομονώσουν», αναφέρει το Σωματείο των ΔΕΥΑ. Παρατηρεί πως «αυτοί που επιτίθενται στους αδύναμους μετανάστες είναι οι ίδιοι που πήγαν και προσκύνησαν στο Μελιγαλά κι έδωσαν τον όρκο του ταγματασφαλίτη. Θυμόμαστε πολύ καλά όσο και να θέλουν να το ξεχάσουμε ότι, είναι οι ίδιοι που εισέβαλαν στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας κι έψαχναν να βρουν φουκαριάρες νοσηλεύτριες που δεν είχαν άδεια εργασίας. Είναι οι ίδιοι που αύριο το πρωί θα αποτελέσουν τα νέα τάγματα ασφαλείας, υπηρετώντας τα συμφέροντα του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου». Το Σωματείο των ΔΕΥΑ δηλώνει ότι «δεν πιστεύουμε στο "Δημοκρατικό Αντιφασιστικό τόξο της εξουσίας του Κεφαλαίου".  Είναι το ίδιο τόξο που θρέφει τους φασίστες. 

Είναι το ίδιο  τόξο που έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους  στην εξαθλίωση». 

 

Το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα αναφέρει ότι «η Χρυσή Αυγή δεν έρχεται για το καλό μας. Ο λαός να τους γυρίσει την πλάτη. Η Χρυσή Αυγή, το ναζιστικό - φασιστικό μόρφωμα, έχει αποστολή να βγάλει σε πέρας την πιο βρώμικη δουλειά για τα αφεντικά της, τη μεγαλοεργοδοσία, τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές. Στόχος τους είναι το χτύπημα του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Γι' αυτό τη στηρίζουν με διάφορους τρόπους  το αστικό κράτος και η μεγαλοεργοδοσία». Παρατηρεί πως «ο λαός της Καλαμάτας, οι εργαζόμενοι, πρέπει να στείλει τους φασίστες στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. Είμαστε περήφανοι που οι παππούδες μας πολέμησαν τους χιτλερικούς φασίστες, τους δωσίλογους και τους ταγματασφαλίτες συνεργάτες τους τη δεκαετία του 1940. Δεν θέλουμε τους απογόνους τους, τους υμνητές της χούντας, του Χίτλερ και του Μεταξά».