Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016 17:14

Επιτυχημένες παραστάσεις σε Αθήνα και Αμστερνταμ από τους αποφοίτους του Μουσικού Καλαμάτας

Επιτυχημένες παραστάσεις σε Αθήνα και Αμστερνταμ από τους αποφοίτους του Μουσικού Καλαμάτας

Με μεγάλη επιτυχία παρουσίασαν την performance "Aristoφanes", 13 μέλη του Συλλόγου Αποφοίτων "Μαρία Κάλλας" του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, αρχικά στην Αθήνα (σε δύο sold out παραστάσεις) και στη συνέχεια στο Αμστερνταμ, στην Ολλανδία.

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου είχαν την ευκαιρία να ερμηνεύσουν την performance σε ένα διαφορετικό κοινό, από όλο τον κόσμο, στα Ελληνικά (υπήρχαν υπέρτιτλοι στα Αγγλικά) και να έρθουν σε επαφή με την δραστήρια Ελληνική κοινότητα, με την οποία συμφώνησαν να υπάρξει μελλοντικά εκ νέου συνεργασία. Σε συνέχεια των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, η performance θα παρουσιαστεί και στη Καλαμάτα μέσα στο καλοκαίρι.

Στο άμεσο μέλλον, ο Σύλλογος Αποφοίτων συμμετέχει στην παρουσίαση της πτυχιακής εργασίας της Βάσιας Φλώρου - μέλους του Συλλόγου, στην Ιόνιο Ακαδημία στην Κέρκυρα. Συγκεκριμένα, η Βάσια Φλώρου, είναι φοιτήτρια επί πτυχίω του Ιόνιου Πανεπιστημίου και επέλεξε να γράψει μουσική για τρεις μονολόγους του Γ. Ηλιόπουλου με τίτλο "Μαρία - Ελένη - Παναγιώτα". Οι μουσικοί μονόλογοι θα παρουσιαστούν το Σάββατο 18 Ιουνίου στην Ιόνιο Ακαδημία στην Κέρκυρα με ανοιχτή είσοδο. 

Στην "Aristoφanes" performance συμμετείχαν οι: Γεώργιος Ηλιόπουλος, Ηλίας Κολλινιάτης, Μαρία Κενσαλή, Μαρία Τσώνη, Σοφία - Ειρήνη 

Γιαννοπούλου, Σοφία Δρακοπούλου, Βάσια Φλώρου, Ιφιγένεια

Κουραμπά, Αγγελική Σάμπαλη, Ελένη Τριανταφυλλίδου, Κωνσταντίνα

Θεοδωρακάκη, Μαριάννα Φουρναράκου. Τις φωτογραφίες έβγαλε ο Νίκος Ηλιόπουλος, τα κοστούμια έφτιαξε η Αγγελική Σάμπαλη και τα

προσωπεία η Φανή Κανατζιά.

Το Σύλλογο Αποφοίτων στήριξαν ο Εκδοτικός Οίκος "Anima" και το "Λάδι βιώσας".