Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011 21:42

Νέες κινητοποιήσεις για τη Μαραθόλακκα προαναγγέλλει η Ομάδα Δράσης για τον Ταΰγετο

Γράφτηκε από τον

Νέες δυναμικές κινητοποιήσεις προαναγγέλλει η Ομάδα Δράσης για τον Ταΰγετο, αν ο Δήμος Καλαμάτας καταθέσει προτάσεις και ζητήσει την επαναλειτουργία της Μαραθόλακκας κατά την τελική δίκη της 3ης Νοεμβρίου.
Αυτό προέκυψε κατά την έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ. Παράλληλα αποφασίστηκε να υποστηριχτεί και πάλι νομικά η συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας (27 Νοεμβρίου) του αιτήματος των Πολιτιστικών Συλλόγων της Αλαγονίας για ακύρωση της απόφασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με την οποία παραχωρήθηκαν 31 στρέμματα δασικής έκτασης στη θέση Νέα Μαραθόλακκα, τα οποία σήμερα χρησιμοποιεί η εταιρία Ram.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομάδας Δράσης, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες της Καλαμάτας για το θέμα των χωματερών στον Ταΰγετο θα γίνουν ενημερωτικές επαφές με φορείς αλλά και παραστάσεις διαμαρτυρίας. Και η ανακοίνωση καταλήγει:
“Η αβελτηρία της Περιφέρειας και της δημοτικής αρχής, όπως και η κρυφή πρόθεσή τους να είναι για πάντα ο Ταΰγετος ο μοναδικός σκουπιδότοπος της περιοχής μας, παρ’ όλες τις κατά καιρούς εξαγγελίες για διαδικασίες εξεύρεσης νέας θέσης, μας κρατά σε εγρήγορση για νέους αγώνες αφού φτάσαμε στον 8ο χρόνο λειτουργίας του και ευτελισμού του βουνού μας”.