Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2017 07:57

Μεσσηνία: 30 τόνους βοήθεια διένειμαν οι τρίτεκνοι

Μεσσηνία: 30 τόνους βοήθεια διένειμαν οι τρίτεκνοι

 

Στη δραστηριότητα του Συλλόγου Τριτέκνων Μεσσηνίας τη χρονιά που πέρασε αναφέρθηκε χθες ο πρόεδρός του Χρήστος Κορομηλάς, με την ευκαιρία της παρουσίασης του ημερολογίου του συλλόγου.

Οπως είπε, ο σύλλογος διένειμε σε μέλη του με οικονομικά προβλήματα 10 τόνους είδη πρώτης ανάγκης και 20 τόνους φρούτα - καθώς το 2016 προδόθηκαν οι προσδοκίες τους για μια καλύτερη χρονιά, αφού η υπερφορολόγησή τους σε συνδυασμό με την περαιτέρω μείωση μισθών και την αύξηση της ανεργίας, γονάτισε πολλές οικογένειες τριτέκνων που δεν είχαν να διαθέσουν χρήματα ούτε για τα βασικά.

Πιο αναλυτικά, το κοινωνικό παντοπωλείο του συλλόγου κάλυψε τις ανάγκες συνολικά 110 οικογενειών από όλο το νομό, κι ο σύλλογος μέσα από τις δωρεές μεσσηνιακών επιχειρήσεων και του ευρωπαϊκού προγράμματος στο οποίο συμμετέχει, μοίρασε 10 τόνους τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στα μέλη του, καθώς και 20 τόνους φρούτα. Στα πεπραγμένα της προηγούμενης χρονιάς συμπεριλαμβάνονται και οι συνέργειες με την Μητρόπολη Μεσσηνίας, τα Παιδικά Χωριά SOS Καλαμάτας, καθώς και με άλλους φορείς και συλλόγους, τους μεσσηνιακούς δήμους και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ολοκληρώνοντας την αναφορά του στον απολογισμό της περσινής χρονιάς, ο Χρ. Κορομηλάς πρόσθεσε ότι διοργανώθηκαν 2 ενημερωτικές εκδηλώσεις: μια για τον επαγγελματικό προσανατολισμό και μια για τη σωστή χρήση των αντιβιοτικών φαρμάκων. Επίσης, αναφέρθηκε και στην εκδρομή του συλλόγου στην Ιταλία. 

Νωρίτερα είχε πει ότι βασικό αίτημα για τα μέλη του συλλόγου και για τη νέα χρονιά είναι να λαμβάνουν περισσότερες οικογένειες τα πολυτεκνικά επιδόματα, ενώ ένα ζήτημα που πρέπει άμεσα να λυθεί σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Τριτέκνων Μεσσηνίας είναι και η άμεση ενεργοποίηση για τον τρέχοντα μήνα της κάρτας αλληλεγγύης, που ίσχυε μέχρι το Δεκέμβριο.

Ν.Κ.