Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2011 12:20

Η Μεσσηνιακή Αμφικτιονία στο συνέδριο της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ-Καναδά

Γράφτηκε από την

Η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία, μετά από πρόσκληση  της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ-Καναδά, θα συμμετάσχει στο 34ο Συνέδριο της,  το οποίο θα διεξαχθεί στο Μόντρεαλ του Καναδά στις 7 και 8 Οκτωβρίου 2011 με τον τίτλο «Μεσσηνία Γη Εμπνέουσα».
Στην αποστολή θα συμμετέχουν ο συμπρόεδρος της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας κ. Παναγιώτης Αλευράς, Αντιπεριφεριάρχης Μεσσηνίας, δεδομένου ότι ο πρόεδρος κ. Κώστας Κόλλιας, Δήμαρχος Τριφυλλίας τις ημερομηνίες αυτές δεν μπορεί να απομακρυνθεί από το Δήμο του και ο Γραμματέας της Αμφικτυονίας κ. Παναγιώτης Μπαζίγος.
Στο Μόντρεαλ διαμένουν περισσότεροι από 20.000  Έλληνες, μεταξύ αυτών πολλοί Μεσσήνιοι οι οποίοι έχουν αναπτύξει σπουδαία επιχειρηματική δραστηριότητα. Στο συνέδριο προβλέπεται να συγκεντρωθούν περισσότεροι από 700 σύνεδροι.
Η Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ-Καναδά είναι μια ιστορική  ομοσπονδία, δημιουργήθηκε το 1945 με τεράστια συμβολή στη διατήρηση της ελληνικής κουλτούρας στην Αμερική και Καναδά και το δέσιμο των αποδήμων Μεσσηνίων με τη γενέτειρά τους. Συνέβαλλε σημαντικά στην κατασκευή του νέου Νοσοκομείου Καλαμάτας, του ανδριάντα του Παπαφλέσσα και τη λειτουργία τα τελευταία εξ (6) χρόνια του θερινού σχολείο, για να μάθουν την ελληνική γλώσσα και κουλτούρα τα παιδιά των ομογενών.
Ο σκοπός της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας με τη συμμετοχή της στο συνέδριο, είναι να δημιουργηθεί  στενότερη συνεργασίαόχι μόνο  με τις Ομοσπονδες ΗΠΑ-Καναδά και   Αυστραλίας αλλά και όλων των απανταχού της γής Μεσσηνίων με έμφαση στην Ευρώπη όπου πολλοί νέοι μεσσήνιοι έχουν εγκατασταθεί και εργάζονται εκεί.
Η συμμετοχήτης Μ. Αμφικτυονίας στο συνέδριο είναι καρπός των πρόσφατων επαφών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου με τις Ομοσπονδίες και αναμένονται ελπιδοφόρα αποτελέσματα συνεργασίας για το καλό και των δύο πλευρών αλλά και τη σύνδεση της Μεσσηνίας με τους απόδημους νέους δεύτερης και τρίτης γενιάς.

Από τη Μεσσηνιακή Αμφικτιονία