Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011 20:57

Κλείνει από τη Δευτέρα η Αγροτική στο Κοπανάκι - Κάτοικοι και επαγγελματίες διαμαρτύρονται

Γράφτηκε από τον
Κλείνει από τη Δευτέρα η Αγροτική στο Κοπανάκι - Κάτοικοι και επαγγελματίες διαμαρτύρονται

Να παραμείνει το υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στο Κοπανάκι ζητούν οι ντόπιοι κάτοικοι και επαγγελματίες, καθώς είναι η μοναδική τράπεζα που υπάρχει στην περιοχή τους και τους εξυπηρετεί για τις συναλλαγές τους. Σήμερα πάντως είναι η τελευταία μέρα λειτουργίας του υποκαταστήματος, το οποίο κλείνει από τη Δευτέρα. Οι κάτοικοι θα μπορούν να εξυπηρετούνται από το ΑΤΜ το οποίο θα παραμείνει - ενώ από ό,τι πληροφορηθήκαμε το χαρτοφυλάκιο του υποκαταστήματος θα μεταφερθεί στην ΑΤΕ της Κυπαρισσίας. 
Οι κάτοικοι σημειώνουν ότι πλέον θα υφίστανται μια νέα ταλαιπωρία για να φέρουν σε πέρας τις τραπεζικές τους υποθέσεις, αφού θα πρέπει να μετακινούνται είτε προς την Κυπαρισσία είτε προς το Δώριο. Λένε επίσης ότι η χρήση του ΑΤΜ από τη μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων που είναι ηλικιωμένοι είναι σχεδόν αδύνατη.
Από την άλλη υποστηρίζουν ότι η περιοχή τους αποψιλώνεται από υπηρεσίες καθώς αυτή ήταν η τελευταία που είχε μείνει - γεγονός που την οδηγεί σε απαξίωση και ερήμωση ενώ στο Κοπανάκι υπάρχει μεγάλη οικονομική δραστηριότητα με το κυριακάτικο παζάρι.
Οπως μας είπε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κοπανακίου Γρηγόρης Παπαδόπουλος, οι ντόπιοι έχουν ξεκινήσει και μαζεύουν υπογραφές ώστε να παραμείνει το υποκατάστημα. Μέχρι στιγμής έχουν μαζευτεί περίπου 150 υπογραφές.
Ακόμη δεν έλειψαν και κάποια σχόλια από κατοίκους της περιοχής, όπως ότι θα μπορούσε ο νέος δήμος να συνεχίσει τη συνεργασία με τη συγκεκριμένη τράπεζα και να μην ξεκίναγε συνεργασία με ιδιωτικές.
Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο θέμα ο Γρ. Παπαδόπουλος μας είπε:
«Είναι ένα υποκατάστημα που απασχολεί μόνο 2 υπαλλήλους, το ενοίκιο που έχει από ό,τι ξέρω δεν είναι υψηλό και εξυπηρετεί 10 χωριά. Για εμάς είναι πολύ κακό που κλείνει, είναι εις βάρος όλης της περιοχής και είμαστε κάθετα αντίθετοι σε αυτό. Τα πρώτα προβλήματα που δημιουργούνται είναι με τις συντάξεις των γερόντων, οι οποίοι πλέον δεν θα μπορούν να εξυπηρετούνται. Επίσης είναι οι καθημερινές συναλλαγές που γίνονται. Υπάρχουν 40 ενεργά καταστήματα που συναλλάσσονται καθημερινά. Είναι μεγάλο πλήγμα για όλη την κοινωνία και όλο τον κόσμο. Απαίτηση της τοπικής κοινωνίας είναι να παραμείνει η τράπεζα όπως είναι, με το ΑΤΜ δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί ο κόσμος.
Εμείς θα προσπαθήσουμε, έχουμε κάνει μια κίνηση κι έχουμε μαζέψει 150 υπογραφές. Επονται κι άλλες, αλλά όλη η κοινωνία θέλει η τράπεζα να παραμείνει. Στο Κοπανάκι έχουμε πολλά κλεισίματα υπηρεσιών - το ταχυδρομείο, το σχολείο, η τράπεζα, τι άλλο να περιμένουμε τώρα;».
Μιλώντας με τους κατοίκους εκφράζοντας την έντονη αγανάκτηση τους ο Βασίλης Τρουπάκης μας είπε «Δημιουργείτε πρόβλημα και μάλιστα μεγάλο , εμείς που θα πάμε να πληρωθούμε» συμπληρώνοντας ότι είναι ένα κατάστημα που δεν εξυπηρετεί μόνο το Κοπανάκι αλλά όλη την περιφέρεια, θέλουμε να παραμείνει δεν μπορεί να γίνει αλλιώς.
Ο Αναστάσιος Δριμής τόνισε: «Είναι μεγάλο λάθος της κυβέρνησης και όποιου αποφάσισε να κλείσει το κατάστημα. Είναι το μοναδικό κατάστημα όπου εξυπηρετούμαστε οι γέροι τόσα χρόνια. Το κλείσιμο είναι καταστροφή για όλους».
Ο Νικόλαος Αρβανίτης σημείωσε από την πλευρά του: «Το να κλείνει το κατάστημα της Αγροτικής δεν είναι καλό. Εδώ είναι μια περιοχή που με το παζάρι υπάρχει μεγάλη οικονομική δραστηριότητα, έτσι και η τράπεζα έχει πολλή δουλειά. Για εμάς τους κατοίκους θα υπάρχει μεγάλη ταλαιπωρία πλέον για να εξυπηρετηθούμε. Απαίτηση όλων των κατοίκων είναι να παραμείνει η τράπεζα»
Ο Νικόλαος Φωτόπουλος που έχει διατελέσει και πρόεδρος στο Κοπανάκι μας είπε: «Δεν υπάρχει πιο καίριο πλήγμα ακόμη και για τα συμφέροντα της τράπεζας, καθώς ο καθένας στην αγανάκτησή του είναι διατεθειμένος να πάρει τα χρήματά του από εκεί και να τα πάει σε άλλη τράπεζα, μην μπορώντας να δεχτεί αυτό το πράγμα. Η δαπάνη που έχει για το ενοίκιο είναι μικρή - την οποία δαπάνη η κωμόπολη αναλαμβάνει να την πληρώνει, τέτοια είναι η ανάγκη για να παραμείνει η τράπεζα. Μας δημιουργεί σοβαρότατο πρόβλημα, καθώς είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι από τη μέχρι τώρα λειτουργία της. Υπάρχει καθολικό αίτημα όλων των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής για να παραμείνει».


NEWSLETTER