Τετάρτη, 31 Μαϊος 2017 15:47

Διαμαρτυρία από την ομάδα Αντίλογος ΝRW της Κολωνίας για το Κοινωνικό Ιατρείο Καλαμάτας

Διαμαρτυρία από την ομάδα Αντίλογος ΝRW της Κολωνίας για το Κοινωνικό Ιατρείο Καλαμάτας

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα ζητώντας τη στήριξη της δομής του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης απέστειλε η ομάδα "Αντίλογος NRW" από την Κολωνία της Γερμανίας.

Αναλυτικά η επιστολή:

"Είμαστε η πολιτική συλλογικότητα Αντίλογος ΝRW από την Κολωνία της Γερμανίας και προς μεγάλη μας απογοήτευση μάθαμε οτι πάρθηκε η απόφαση για το κλείσιμο του Κοινωνικού Ιατρείου Καλαμάτας, παρόλη τη δέσμευσή σας σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Καλαμάτας, ότι το ιατρείο δεν θα μετακινηθεί προτού βρεθεί αντίστοιχος χώρος με την σύμφωνη γνώμη όμως του Συλλόγου Φίλων Δικτύου Ιατρείών Κοινωνικής Αλληλεγύης Μεσσηνίας.

Το Κοινωνικό Ιατρείο κατάφερε να λειτουργήσει και να έχει την σημερινή μορφή του μετά από πολύ δουλειά και χρόνο των εθελοντών του. Χωρίς την προσφορά του θα μείνουν χωρίς ιατρική περίθαλψη συνάνθρωποί μας, ασφαλισμένοι και μη, που σε περίοδο κρίσης αδυνατούν να καλύψουν αυτά τα έξοδα. Η υγεία τους βασίζεται στην αλληλεγγύη του Κοινωνικού Ιατρείου και των εθελοντών του, αφού το κράτος απέχει από το να παρέχει έστω τα βασικά.

Επιπλέον η λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου εκτός της πόλης της Καλαμάτας πρόκειται να παρεμποδίσει την προσέλευση των ασθενών, οι οποίοι δεν είναι στην οικονομική θέση να πληρώσουν το αντίτιμο των εισιτηρίων μετακίνησης. Επιπροσθέτως, η λύση για την νέα τοποθεσία του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Καλαμάτας θα πρέπει να είναι μακροπρόθεσμη, εφόσον η μεταφορά απαιτεί μεγάλα κόστη και μεγάλη προσπάθεια από την πλευρά των εθελοντών.

Εμείς με την σειρά μας συνυπογράφουμε την επιστολή (Μάρτιος 2017) του Συλλόγου Φίλων Δικτύου Ιατρείων Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μεσσηνίας προς τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, Μιχάλη Μιχαήλ και στηρίζουμε την απαίτηση των εθελοντών του Κοινωνικού Ιατρείου να παραμείνουν στο χώρο που λειτουργεί μεχρι σήμερα, μέχρι να ολοκληρωθεί η πτέρυγα της Καρδιολογικής Κλινικής, όπου και προτείνουν να μεταφερθούν.

Καλούμε τον τον κ. Νίκα και τον κ. Μιχαήλ να βρουν μια λύση άμεσα και να μην παρακωλύουν το έργο του Κοινωνικού Ιατρείου".

Αντίλογος NRW

Kολωνία, 25 Μαΐου 2017