Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020 08:10

Με τηλεδιασκέψεις συνεχίζουν οι δομές των Παιδικών Χωριών SOS Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Με τηλεδιασκέψεις συνεχίζουν οι δομές των Παιδικών Χωριών SOS Καλαμάτας

Το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και το Κέντρο Επαγγελματικής και Οικογενειακής Υποστήριξης των Παιδικών Χωριών SOS στην Καλαμάτα συνεχίζουν τη λειτουργία τους μέσω τηλεργασίας, τηλεδιασκέψεων και τηλεφωνικών συνεδριών και, όπου αυτό χρειάζεται, με φυσική παρουσία.


Στη σχετική ενημέρωση της Ομάδας Στήριξης Καλαμάτας Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδας υπενθυμίζεται ότι οι δύο δομές στο διάστημα των δύσκολων ημερών της πανδημίας του Covid-19 συνέχισαν (και συνεχίζουν) αδιάλειπτα να παρέχουν τις υπηρεσίες τους και να βρίσκονται δίπλα στις οικογένειες που το έχουν ανάγκη.
Στο πλαίσιο όμως της εναρμόνισης και αυστηρής τήρησης των μέτρων δημόσιας υγιεινής και ασφάλειας, και με προτεραιότητα τη μέγιστη προστασία των επωφελούμενων και των ίδιων των εργαζόμενων, “τα Κέντρα θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους μέσω τηλεργασίας, τηλεδιασκέψεων και τηλεφωνικών συνεδριών και, όπου αυτό χρειάζεται, με φυσική παρουσία, προκειμένου να επιτευχθεί η μέχρι τώρα προσπάθεια για μια ολιστική προσέγγιση υποστήριξης παιδιών και γονέων”.

Επιδίωξη των Παιδικών Χωριών SOS είναι στην Καλαμάτα τα παιδιά και οι γονείς των οικογενειών που έχουν ανάγκη, να μην χάσουν την απαραίτητη ψυχοκοινωνική υποστήριξη, ακόμα και σε συνθήκες όπως στην περίοδο της πανδημίας.


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

- Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Καλαμάτας (Καπετάν Κρόμπα 11, τηλ. 27210 98660) Δευτέρα έως Παρασκευή 10 π.μ.-8.30 μ.μ., email: soskalamata@sos-villages.gr

- Κέντρο Επαγγελματικής και Οικογενειακής Υποστήριξης Καλαμάτας, (Βιλεαρδουίνου & Αγ. Ιωάννου, τηλ. 27216 00725) Δευτέρα έως Παρασκευή 9 π.μ.-5 μ.μ., email: sosdaycarekal@sos-villages.gr


NEWSLETTER