Τετάρτη, 12 Μαϊος 2021 17:20

Εθελοντική δράση καθαρισμού στη Δυτική Παραλία Καλαμάτας

Εθελοντική δράση καθαρισμού στη Δυτική Παραλία Καλαμάτας

Εθελοντική δράση καθαρισμού πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο η Περιβαλλοντική -Πολιτιστική Ενωση Μεσσηνίας στην περιοχή του λιμανιού και της Δυτικής Παραλίας Καλαμάτας.

Στη δράση συμμετείχαν και μαθητές από το Μουσικό Λύκειο της πόλης με το συνοδό τους.

Στόχος της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση πολιτών και μαθητών μέσω της συμμετοχής, ώστε να ενεργούν με αίσθημα ευθύνης και αγάπης για το περιβάλλον. Η δράση περιέλαβε τις παράκτιες περιοχές όπισθεν του κυματοθραύστη (χιλιομέτρου), τη μαρίνα έως και τις εκβολές του ποταμού Νέδοντα και τη γύρωθεν αυτού περιοχή.

Η Ενωση, επίσης, ενημερώνει ότι την περασμένη Τετάρτη προχώρησε στην κατασκευή κομποστοποιητή, ο οποίος θα υιοθετηθεί από το Μουσικό Σχολείο και τη γειτονιά. Ο κομποστοποιητής κατασκευάστηκε κοντά στα πρότυπα των κομποστοποιητών του δικτύου συνοικιακής κομποστοποίησης του Δήμου Καλαμάτας σε συνεργασία και με τις ευγενικές υποδείξεις της Μυρτώς Φοίφα (Re-Think).

Τέλος, η Περιβαλλοντική - Πολιτιστική Ενωση Μεσσηνίας πληροφορεί ότι με σύνθημα από το “Σχολείο της Φύσης” στα “Σχολεία της πόλης” στις 24 Απριλίου επισκέφθηκε με μαθητές το Αγρόκτημα Φυσικής Καλλιέργειας Φοίφα, όπου και παρουσιάστηκαν από την κ. Φοίφα με εκπαιδευτικό και βιωματικό τρόπο όλοι οι δυνατοί τρόποι κομποστοποίησης.

Στόχος της δράσης ήταν η εκπαίδευση της νέας γενιάς στη σωστή διαχείριση των ατομικών μας απορριμμάτων και μέσα από την κομποστοποίηση, που αποτελεί μια εύκολη και φυσική διαδικασία.

“Η εκπαίδευση όλων στη διαχείριση των απορριμμάτων είναι ο μόνος τρόπος να εξασφαλιστεί η βιώσιμη ανάπτυξη για εμάς και τους επόμενους”, αναφέρει η Ενωση.