Κυριακή, 22 Αυγούστου 2021 08:24

Ομάδα ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας: Διαδικτυακός έρανος για πυροσβεστικό εξοπλισμό

Γράφτηκε από την

 

Ερανο μέσω διαδικτύου διοργανώνει η εθελοντική ομάδα ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας για να αντικαταστήσει τον πυροσβεστικό της εξοπλισμό, που φθάρηκε ή και καταστράφηκε στις μεγάλες πυρκαγιές που έπληξαν στις αρχές αυτού του μήνα την περιοχή του Βασιλιτσίου και την Ανω Μεσσηνία.

Αρκετοί πολίτες και μεσσηνιακές επιχειρήσεις έδειξαν ενδιαφέρον στέλνοντας μηνύματα στους εθελοντές ώστε να ενισχύσουν την ΟΑΚ και να συνδράμουν το έργο της. Οι εθελοντές, για να μπορέσουν να ικανοποιήσουν αυτά τα αιτήματα με τρόπο άμεσο και διαφανή, αποφάσισαν λοιπόν την διενέργεια ενός διαδικτυακού εράνου (Donation) με σκοπό την ενίσχυση της ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ομάδα προβαίνει σε αυτή την ενέργεια για πρώτη φορά. Από την ίδρυσή της το 2009 η ΟΑΚ ως πιστοποιημένο μέλος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας συμμετέχει ενεργά όπου της ζητείται από τους επίσημους φορείς της Πολιτείας. Επίσης, έχει πολλές φορές ανταποκριθεί και σε αιτήματα μεμονωμένων πολιτών ενώ συντηρείται κατά κύριο λόγο από τις συνδρομές και χρήματα των μελών της και με χορηγίες επαγγελματιών και πολύ λίγες παροχές από φορείς του Κράτους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες και να κάνουν τη δωρεά τους στο site της εθελοντικής ομάδας, στο link: https://oak4x4messinias.gr/e-banking/ καταθέτοντας την προσφορά τους α) στην Τράπεζα Πειραιώς: Δικαιούχος “Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών 4Χ4 Μεσσηνίας, IBAN: GR6001725120005512102802429 Αριθμός λογαριασμού: 5512102802429, SWIFT/BIC: PIRBGRAA και β) μέσω PayPal @oak4x4messinias