Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2022 08:11

Πετυχημένη αιμοδοσία του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Πετυχημένη αιμοδοσία του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας (βίντεο)

Το κοινωνικό τους πρόσωπο έδειξαν οι δικηγόροι της Καλαμάτας, προσφέροντας αίμα στην εθελοντική δράση που οργάνωσε ο σύλλογός τους χθες στο Δικαστικό Μέγαρο, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου.

“Οι δικηγόροι κάνουν σήμερα μια πράξη εθελοντισμού πολύ σημαντική”, είπε η επικεφαλής του Τμήματος Αιμοδοσίας - γιατρός Αγγελική Καπόγλη και παρατήρησε πως “έχουμε πολλούς αιμοδότες από το Δικηγορικό Σύλλογο κι έρχονται κι εκτός συλλόγου. Το αίμα δεν αγοράζεται, προσφέρεται. Είναι η υπέρτατη πράξη εθελοντισμού”. Η κ. Καπόγλη σημείωσε ότι “πάντα χρειάζεται το αίμα. Είμαστε σε μια δύσκολη φάση, η πανδημία είναι στο προσκήνιο, δεν έχει περάσει. Εχουμε μεγαλύτερες ανάγκες, γιατί είναι και η κλινική Covid”. Και κάλεσε “όλο τον κόσμο να κάνει τέτοιες πράξεις εθελοντισμού, οι σύλλογοι να κάνουν  εθελοντικές αιμοδοσίες και οι αιμοδότες να έρχονται στο νοσοκομείο να δίνουν αίμα τακτικά”.

Η δικηγόρος Ολγα Θεοδώρου, μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου, επεσήμανε ότι “ο Δικηγορικός Σύλλογος θέλει να συμμετέχει στην προσφορά και στο κοινωνικό έργο. Είναι μια πράξη αλληλεγγύης και βοήθειας προς τον συνάνθρωπο”. Σημείωσε πως “η αιμοδοσία δεν αφορά μόνο το σύλλογο αλλά και κάθε πολίτη της Καλαμάτας. Για 10 λεπτά του χρόνου του κάποιος τον αφιερώνει για να επιτελέσει ένα κοινωνικό έργο. Λίγο αίμα μπορεί να σώσει μια ζωή”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER