Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013 08:25

Οι τσιγγάνοι ζητούν χώρο για να φύγουν από τα Παλιάμπελα

Γράφτηκε από τον
Οι τσιγγάνοι ζητούν χώρο για να φύγουν από τα Παλιάμπελα

Ενα χώρο για να πάνε να μείνουν, ζητούν από το Δήμο, ώστε να φύγουν από τα Παλιάμπελα της Δυτικής Καλαμάτας οι τσιγγάνοι, για τους οποίους υπάρχει απόφαση διοικητικής αποβολής.

Και καταγγέλλουν το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα για αναλγησία και αδιαφορία, καθώς τους απαντά, όπως λένε, "τραβάτε όπου θέλετε". Τονίζουν ότι με την απομάκρυνσή τους δε λύνεται το πρόβλημα με τους τσιγγάνους στην Αγία Τριάδα, καθώς στην περιοχή που βρισκόταν παλιά το γήπεδο του Παμμεσσηνιακού, μένουν 6 οικογένειες, -γι’ αυτές υπάρχει η απόφαση της διοικητικής αποβολής-, ενώ πίσω από το Πολυκλαδικό ζουν 70 οικογένειες, για τις οποίες δεν υπάρχει καμία κίνηση ή απόφαση απομάκρυνσης.

Χθες οι τσιγγάνοι από τα Παλιάμπελα πήγαν στον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά, για να ζητήσουν βοήθεια. Εκείνος, αφού τους δήλωσε αναρμοδιότητα, τους είπε, όπως μας ενημέρωσαν, να μην πάνε στην Μπιρμπίτα, γιατί είναι ακατάλληλη και γιατί απαγορεύεται η γκετοποίηση από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

"Είμαστε εκεί, στο γήπεδο του Παμμεσσηνιακού πολλά χρόνια, πριν από το σεισμό", μας είπαν οι διαμαρτυρόμενοι τσιγγάνοι. Κι επέκριναν δριμύτατα το δήμαρχο, «που μας λέει, να πάμε στους δρόμους και στην Μπιρμπίτα. Τραβάτε όπου θέλετε». Παρατήρησαν πως "είναι κοινωνικό και πολιτικό το θέμα" και κάλεσαν τους βουλευτές να πάρουν θέση.

Σημείωσαν ότι ζητούν από το δήμαρχο "να μας βρει ένα χώρο εκτός Μπιρμπίτας. Να μας δώσει ένα μέρος που να μην έχει τίποτα και θα το φτιάξουμε εμείς, δε θέλουμε τίποτα άλλο".

Προειδοποιούν ότι "αν δε δοθεί λύση, θα καταλάβουμε τα πάρκα της πόλης, θα κοιμόμαστε στους δρόμους. Δεν έχουμε άλλη λύση, αφού ο δήμαρχος μας απειλεί ότι θα μας στείλει μπουλντόζες και την Αστυνομία".

Επεσήμαναν ότι "εμείς θα κατέβουμε σε διαμαρτυρία, θα κλείσουμε το δρόμο" και αναρωτήθηκαν απογοητευμένοι: "Μετά από 40 χρόνια θα μας πετάξει στους δρόμους;".

Γ.Σ.

 

 


NEWSLETTER