Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2022 08:50

Δωρεάν παιδιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στους Γαργαλιάνους

Γράφτηκε από την
Δωρεάν παιδιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στους Γαργαλιάνους

 

Δωρεάν προληπτικές παιδιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις για παιδιά θα γίνουν στους Γαργαλιάνους από «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Από την ερχόμενη Δευτέρα έως την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της δράσης προληπτικής Ιατρικής / Οδοντιατρικής «Ασκληπιός» που υλοποιεί ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2002, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν προληπτικές παιδιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις σε παιδιά/μαθητές των Γαργαλιάνων.

Η δράση διοργανώνεται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με το Δήμο Τριφυλίας, τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας, το Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας (Νοσοκομειακή Μονάδα Καλαμάτας και Νοσοκομειακή Μονάδα Κυπαρισσίας) και το

Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων και υλοποιείται με την αρωγή του ΟΠΑΠ.

Για την υλοποίηση της δράσης «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα διαθέσει την κινητή μονάδα προληπτικής Οδοντιατρικής/Παιδιατρικής του οργανισμού, στην οποία καθημερινά θα βρίσκονται εθελοντικά παιδίατροι και οδοντίατροι, καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό του οργανισμού. Οι παιδίατροι και οι οδοντίατροι θα εξετάσουν δωρεάν όλα τα παιδιά που θα επισκεφθούν την κινητή μονάδα κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού. Παράλληλα, θα γίνεται ενημέρωση σε κάθε παιδί και στον συνοδό του για την κατάσταση της υγείας του και τη σημασία της πρόληψης, παραδίδοντάς του και το ατομικό δελτίο εξέτασης.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα του οργανισμού έχει ως εξής:

Δευτέρα 5/12 - Παρασκευή 9/12, 9.00-13.00: Πραγματοποιούνται οδοντιατρικές εξετάσεις εντός των σχολικών μονάδων και 14.00 - 17.00 πραγματοποιείται παιδιατρικός έλεγχος στην κινητή μονάδα που θα βρίσκεται στο πάρκο της Μπρίσκειου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Γαργαλιάνων.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες και ραντεβού: 6983-075542 (καθημερινές 9.00 - 17.00).

Η δράση θα πραγματοποιηθεί με απόλυτη τήρηση όλων των μέτρων ασφάλειας κατά της Covid-19. Συγκεκριμένα: Θα λαμβάνονται στο ακέραιο όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, ασφάλειας και υγιεινής. Δεν θα υπάρξει συνωστισμός, ενώ λαμβάνοντας υπόψη και τις καιρικές συνθήκες θα υπάρχουν τέντες στον εξωτερικό χώρο της μονάδας, καθώς και καθίσματα, με τις απαραίτητες αποστάσεις, για την παραμονή των ατόμων. Θα πραγματοποιούνται οι απαραίτητες απολυμάνσεις, όπως απαιτείται και προβλέπεται. Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό καθώς και οι εξεταζόμενοι θα λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλειά τους.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποιεί προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις σε όλα τα παιδιά, με έμφαση σε όσα ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρικά κέντρα, βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό ή λόγω οικονομικών/άλλων δυσκολιών δεν έχουν κατάλληλη ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα. Από την έναρξη της δράσης (2002) μέχρι σήμερα έχουν υποστηριχθεί 151.633 παιδιά.

Το πρόγραμμα λειτουργεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και του υπουργείου Υγείας βάσει μνημονίων συνεργασίας που έχει υπογράψει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τα ως άνω υπουργεία και σε συνεργασία με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και συλλόγους, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά.

Η δράση εντάσσεται για μία ακόμη χρονιά στο Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά», που ως στόχο έχει να ανταποκριθεί σε βασικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, όπως η προαγωγή και η διασφάλιση της υγείας ενηλίκων και παιδιών μέσω προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων. Ο ΟΠΑΠ αποτελεί διαχρονικά σταθερό υποστηρικτή της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Με επίκεντρο τη νέα γενιά, η στρατηγική εταιρικής υπευθυνότητας της εταιρείας βασίζεται στους πυλώνες της υγείας, του αθλητισμού και της απασχόλησης, εξυπηρετώντας ουσιαστικές ανάγκες και υλοποιώντας αποτελεσματικές παρεμβάσεις. 


NEWSLETTER