Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2023 19:59

Ανάδειξη και αποκατάσταση μονοπατιών στη Δυτική Μάνη

Γράφτηκε από την
Ανάδειξη και αποκατάσταση μονοπατιών στη Δυτική Μάνη

Διοργάνωση συνάντησης τοπικών φορέων και δράση εθελοντικού καθαρισμού στο πλαίσιο του έργου «Φύλακες της Φύσης: Ανάδειξη και αποκατάσταση μονοπατιών στη Δυτική Μάνη – Ταΰγετος» ανακοίνωσε η Ελληνική Εταιρεία Οικοτουρισμού (ΕΛΕΤΟΙΚ).

Η δράση υλοποιείται με δωρεά από το Ίδρυμα, Costas M. Lemos Foundation στο πλαίσιο του προγράμματος “Σημεία Στήριξης” που συγχρηματοδοτούν 8 κοινωφελείς οργανισμοί. «Με την πρωτοβουλία αυτή επιθυμούμε να συμβάλουμε στην ενεργοποίηση των πολιτών για την προστασία του περιβάλλοντος, ιδιαίτερα σε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί προστατευόμενες λόγω της μεγάλης οικολογικής τους αξίας, όπως τα Εθνικά Πάρκα και οι περιοχές Natura» τονίζεται. Τα ορεινά οικοσυστήματα και συγκεκριμένα ο Ταΰγετος αποτελεί το πεδίο δράσης της παρούσας πρωτοβουλίας.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των διοργανωτών: «Το Σάββατο 11 Μαρτίου οργανώνουμε συνάντηση τοπικών φορέων στην Οικία Patrick & Joan Leigh Fermor από τις 6 μ.μ. έως τις 7.30 μ.μ.. Η συνάντηση απευθύνεται σε συλλογικούς φορείς και επιχειρήσεις της περιοχής, αλλά και ιδιώτες που έχουν σημαντικό ρόλο και ενδιαφέρον για την προώθηση του οικοτουρισμού και την προστασία του περιβάλλοντος. Με τη συνάντηση αυτή επιδιώκουμε να γίνει συζήτηση και να ανταλλαγούν απόψεις σχετικές με το θέμα, έτσι ώστε να προχωρήσουμε σε ουσιαστικές προτάσεις για την ανάδειξη των ορεινών μονοπατιών και το ρόλο που μπορούν να παίξουν στην τουριστική ανάπτυξη και στην περιβαλλοντική προστασία της Δυτικής Μάνης». Ο χώρος της εκδήλωσης παραχωρήθηκε ευγενώς από το Μουσείο Μπενάκη. Την Κυριακή 12 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί εθελοντικός καθαρισμός μονοπατιού στο Φαράγγι Βυρού. «Συναντιόμαστε στην πλατεία Καρδαμύλης στις 10 π.μ. και ακολουθούμε κυκλική διαδρομή: ξεκινάμε στις 10.30 π.μ. ακολουθώντας το μονοπάτι προς Πετροβούνι, συνεχίζουμε προς Αγία Σοφία και επιστρέφουμε μέσω Παλιάς Καρδαμύλης στην πλατεία Καρδαμύλης στις 12 μ., για κέρασμα και αναψυκτικά» συνεχίζει το κάλεσμα. Η συνολική πορεία είναι περίπου 5 χλμ. Απαραίτητος εξοπλισμός: καπέλα, παγούρια και αθλητικά παπούτσια (κλειστά) κατάλληλα για πεζοπορία εκτός δρόμου. Σακούλες απορριμμάτων και γάντια θα διατεθούν επιτόπου στους εθελοντές. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 2107525080 από 11 π.μ. έως 5.30 μ.μ. (Δευτέρα έως Παρασκευή).

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER