Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013 19:11

Χρήματα για το τελευταίο ταξίδι του “Μανώλη”

Την αγάπη τους προς τον “Μανώλη”, το Sammy Uche, που “έφυγε” από τη ζωή την περασμένη εβδομάδα θέλουν να δείξουν αρκετοί από τους φίλους, που είχε κάνει τόσα χρόνια στην Καλαμάτα και για το λόγο αυτό συγκεντρώνουν χρήματα για το τελευταίο του ταξίδι. 

Πέντε μέρες μετά τον τραγικό χαμό του από παθολογικά αίτια στο υπόγειο, στο οποίο διέμενε, η σωρός του “Μανώλη” βρίσκεται ακόμα στην Καλαμάτα. Μετά από σχετικό αίτημα του Νοσοκομείου Καλαμάτας και με παρέμβαση φίλων του υπό το συντονισμό της Αστυνομίας η σωρός μεταφέρθηκε σε γραφείο τελετών, από όπου όμως μέχρι την Παρασκευή θα πρέπει να έχει ξεκινήσει για τη Νιγηρία. Η διαδικασία αυτή, όπως είναι κατανοητό, απαιτεί αρκετά χρήματα, τα οποία φυσικά η οικογένεια του “Μανώλη” αδυνατεί να διαθέσει και για το λόγο αυτό τις τελευταίες μέρες βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για το πως οι φίλοι του θα καταφέρουν να συνεισφέρουν σε αυτή την προσπάθεια και να πουν με το δικό τους τρόπο το τελευταίο “αντίο”, στον άνθρωπο που παρά τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ήταν πάντα χαμογελαστός. Ηδη ξεκίνησε σε διάφορα καταστήματα της πόλης η διαδικασία συγκέντρωσης χρημάτων σε ειδικά κουτιά από φίλους και ομοεθνείς του. 

Χρήματα συγκεντρώνονται ήδη δίπλα από τα Goody's, στο “Καφενείο του Πωλ” (Ακρίτα και Ρουμελιώτη), στις καφετέριες της οδού Ιατροπούλου, όπου περνούσε πολλές ώρες της ημέρας του και έκανε πολλούς φίλους (Ambassador, Retro, Social, Peodonale Kopi Lowak), στην πλατεία στο “Λωτό”, στο “La Place Nationale” και στο “Adelante”, καθώς επίσης στα Ιντερνετ καφέ "Post" και “Web”, στη Vodafone στην οδό Φραντζή και στα γραφεία της "Ε" (Γεωργούλη 26).

Σύμφωνα με εκτιμήσεις το ποσό, που απαιτείται για τη μεταφορά της σωρού στην πατρίδα του είναι γύρω στις 3.500 ευρώ, ενώ σε περίπτωση που συγκεντρωθεί μεγαλύτερο ποσό, τότε θα αποδοθεί στην οικογένειά του. Ηταν άλλωστε πατέρας 5 παιδιών, δύο εκ των οποίων είναι σε στάδιο σπουδών. 

Από τους συντονιστές αυτής της προσπάθειας πάντως επισημαίνεται ότι θα πρέπει τα χρήματα να συγκεντρωθούν το συντομότερο, ώστε μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι να έχει προχωρήσει το θέμα, ενώ σημειώνουν ότι οι πολίτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στο που δίνουν τα χρήματά τους προς αποφυγή... παγίδων.