Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024 19:52

Σειρά δράσεων από το ΚΕΠΕΠΨΥ Μεσσηνίας

Σειρά δράσεων από το ΚΕΠΕΠΨΥ Μεσσηνίας

 

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας (ΚΕΠΕΠΨΥ) της Π.Ε. Μεσσηνίας σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ στο πλαίσιο του ετήσιου εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου), διοργανώνει μια σειρά από δράσεις με πρωταγωνιστές παιδιά και εφήβους που στέλνουν το θετικό μήνυμα της πρόληψης και της αγάπης για τη ζωή, το οποίο για τη φετινή χρονιά περιγράφεται με τις λέξεις: «Θέλω να ονειρεύομαι, να δημιουργώ και να πλέω στις θάλασσες της ζωής μου… ελεύθερα».

Συγκεκριμένα θα διεξαχθούν,
Σήμερα Τρίτη 25 Ιουνίου στις 6.30 μ.μ. , στο γήπεδο των Λεΐκων, φιλικό τουρνουά ποδοσφαίρου με εφήβους αθλητές των ακαδημιών Αναγέννηση Παραλίας - Τιτάνες, Τornados και Παμίσου Μεσσήνης.
Αύριο Τετάρτη 26 Ιουνίουστην Κεντρική Προκυμαία Λιμένα Καλαμάτας:
7 μ.μ. Ιστιοπλοϊκός αγώνας παιδιών και εφήβων και αγώνας επίδειξης υπαίθριου σκάκι παιδιών και εφήβων.
8 μ.μ. Μουσική εκδήλωση με το εφηβικό ροκ συγκρότημα “Surf in black” . Το εφηβικό συγκρότημα απαρτίζεται από τους George Gunnarsen, Ηλέκτρα Σπηλιώτη, Έλενα Μανδηλάρη, Χρήστος Τσάνι και Ηλίας Μπούνας.
Οι παραπάνω δράσεις πλαισιώνονται από μια αφίσα που δημιούργησαν τα παιδιά των ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας.
Οι παρεμβάσεις πρόληψης υλοποιούνται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Δήμο Καλαμάτας, το Λιμενικό Ταμείο Δήμου Καλαμάτας, των ΚΔΑΠ Δήμου Καλαμάτας, την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας, τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας «Ο Ποσειδών», τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας, το ΕΚΑΒ Καλαμάτας και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Μεσσηνίας.