Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2015 17:45

Δώρο ζωής από 20 αιμοδότες στην Καλαμάτα

Είκοσι ευαισθητοποιημένα άτομα χάρισαν ζωή, προσφέροντας αίμα στη χθεσινή εθελοντική αιμοδοσία στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος Αλληλεγγύης. 

Τη δράση ανθρωπιάς συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας "ΞαναρχίΖω", ο Σύλλογος Φίλων Δικτύου Ιατρείων Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μεσσηνίας και το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) Καλαμάτας. 

Η γραμματέας του Συλλόγου "ΞαναρχίΖω" Ευδοκία Καρακάση επεσήμανε ότι «το αίμα δεν αγοράζεται, μόνο χαρίζεται. Προσφέρεις 10 λεπτά από το χρόνο σου και λίγο από το αίμα σου και χαρίζεις ζωή». Εκφράζοντας παράπονο, παρατήρησε πως «υπάρχει πολύ έντονη δράση στην Καλαμάτα, όμως, θα μπορούσε οι αιμοδότες να είναι περισσότεροι. Θα έπρεπε να είναι πιο ανεβασμένη η διάθεση και η ανταπόκριση».

Η αιμοδότρια Μαρία Καζάκη σημείωσε ότι «η αιμοδοσία είναι μια μορφή αλληλεγγύης και πρέπει να βοηθάμε το συνάνθρωπο με όποιον τρόπο μπορούμε. Πέρα από το ότι είναι καλό για την υγεία μας».

Η Πόπη Σταρόγιαννη παρατήρησε πως «δίνω αίμα για την προσφορά στο συνάνθρωπο. Αφού μπορώ να δώσω, γιατί να μη δώσω».

Η Αναστασία Καρακάση επεσήμανε ότι «είναι δώρο ζωής. Θα έπρεπε όλοι να δίνουμε, να μην πληρώνουμε 10 εκατομμύρια το χρόνο για αίμα» και προέτρεψε: «Να ενημερωθεί ο κόσμος και να μη φοβάται να δώσει αίμα. Να ανοίξουμε τα μυαλά μας, τα μάτια μας και τα αυτιά μας».

Γ.Σ.