Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2016 08:39

Στο Παλέρμο μαθητές του  2ου Γυμνασίου Καλαμάτας

Το Παλέρμο επισκέφθηκαν μαθητές και καθηγητές του 2ου Γυμνασίου Καλαμάτας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ «Partageons nos valeurs dans l’ effort», στο οποίο το σχολείο λαμβάνει μέρος για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η επίσκεψη στο Παλέρμο, από τις 20 μέχρι τις 26 Νοεμβρίου, έγινε μετά από πρόσκληση του σχολείου Istituto d’ Istruzione secondaria di 1o Grado “Leonardo da Vinci”.

Ειδικότερα, στην πρωτεύουσα της Σικελίας βρέθηκαν οι μαθητές Ρουμπίνη-Μαρία Αγγουρά, Αγγελική Αλειφέρη, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Γεώργιος-Στυλιανός Γιαμπουλάκης, Γιάννης Λιάπης, Βασιλική Μουτζούρη και Στασινός Νταβέας και οι καθηγητές Δημήτριος Ντανάκας και Ουρανία Σκλήκα.

Κατά την παραμονή στη Σικελία, συνεχίζει η ανακοίνωση, οι μαθητές μαζί με τους καθηγητές τους «έκαναν επισκέψεις σε πολλά αξιοθέατα της πόλης του Παλέρμο και της Σικελίας και πραγματοποίησαν πολλές δραστηριότητες στον χώρο του σχολείου μαζί με τους  μαθητές των άλλων 5 χωρών που λαμβάνουν μέρος στο πρόγραμμα.

Κάποια από τα αξιοθέατα που επισκέφθηκαν ήταν το παλάτι των Νορμανδών, η Καπέλα Παλατίνα με τα ψηφιδωτά της, ο καθεδρικός ναός του Παλέρμο, οι 4 γωνιές που αναπαριστούν  τις 4 εποχές, ο ναός του Σαν Κατάλντο, το Δημαρχείο, η Fontana Pretoria, ο  βοτανικός κήπος, το παλιό λιμάνι, ο κήπος Γκαριμπάλντι με τους φίκους-μανόλιες, το κινέζικο περίπτερο. Επίσης πραγματοποίησαν εκδρομή στις αλυκές του Τράπανι, στη Μότζια, το νησί των Φοινίκων, στη Μαρσάλα, στο Σαν Πελλεγκρίνο με τη σπηλιά της Αγίας Ροζαλίας, στο Μοντέλλο με την αμμώδη παραλία του.

Τις μέρες που οι μαθητές βρίσκονταν στο σχολείο έλαβαν μέρος σε εργαστήρια, δραστηριότητες, αθλοπαιδιές και προετοίμασαν το θέαμα της βραδιάς Erasmus. Οι καθηγητές από την άλλη επιμορφώθηκαν σε τρόπους διδασκαλίας με διαθεματική προσέγγιση της γνώσης, αναφέρθηκαν σε καλές πρακτικές που χρησιμοποιούνται στα σχολεία των εταίρων και συζήτησαν για την περαιτέρω πορεία του προγράμματος», καταλήγει η ανακοίνωση.