Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2017 07:56

Τα βραβεία του Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Τα βραβεία του Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου (βίντεο)

 

Συνολικά 5 ομάδες Δημοτικών και 14 Γυμνασίων -μεταξύ τους και οι ομάδες των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά και του Κέντρου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Καλαμάτας- προκρίθηκαν στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου, που έγινε το Σάββατο 4 Μαρτίου στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου στα 19 Δημοτικά Σχολεία που μετείχαν, το πρώτο βραβείο πήρε η ομάδα I-Parking του Δημοτικού Βυτίνας, το δεύτερο βραβείο η ομάδα Future kids των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Μπουγά της Καλαμάτας και μετά από ισοβαθμία το τρίτο βραβείο μοιράστηκαν οι ομάδες Scratchmarine του 3ου Δημοτικού Αργους και Future Transporters των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά. Οι προαναφερόμενες ομάδες καθώς και αυτή του ιδιωτικού σχολείου της Κορίνθου Homo Educantus (ομάδα Homoeducandianoi), θα συμμετάσχουν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής που θα γίνει το Σάββατο 18 Μαρτίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στην Αθήνα.

ΓΥΜΝΑΣΙΑ

Συνολικά έλαβαν μέρος 22 ομάδες Γυμνασίων - Φορέων και από αυτές βραβεύτηκαν ως πρώτες (μετά από ισοβαθμία), οι ομάδες Kalamata Storm 8 και Kalamata Storm 9 του Κέντρου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Καλαμάτας. Το τρίτο βραβείο πήρε η ομάδα Kalamata Storm 1, επίσης του Κέντρου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Καλαμάτας. Στο διαγωνισμό της Αθήνας θα συμμετάσχουν επίσης οι ομάδες Kalamata Storm 2, 3, 4, 5 και 6 του ίδιου Κέντρου Ρομποτικής, οι ομάδες των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά Robot Power και Robot Factory, το Γυμνάσιο Ασκληπιείου με την ομάδα Μικροί Επιστήμονες, οι ομάδες του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου Τάλως 1 και 2 και η ομάδα Τάλως 1 του Γυμνασίου Κουτσοποδίου. 

ΛΥΚΕΙΑ

Στο διαγωνισμό συμμετείχε μόνο το Γενικό Λύκειο Νεάπολης Λακωνίας, το οποίο δύναται -σύμφωνα με την ανακοίνωση των διοργανωτών- να συμμετάσχει στην Αθήνα.  


NEWSLETTER