Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017 07:53

6 ομάδες από την Καλαμάτα στον 9ο Εθνικό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

6 ομάδες από την Καλαμάτα στον 9ο Εθνικό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

 

Εξι ομάδες από την Καλαμάτα προκρίθηκαν στον 9ο Εθνικό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα αύριο Σάββατο 1η Ιουλίου, με θέμα “Sustainabots: Ρομπότ για τη βιώσιμη ανάπτυξη”, και αποτελεί το βήμα για την φετινή Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, η οποία θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο, στην Κόστα Ρίκα.

Η πρόκριση αυτή προέκυψε από τον 4ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου 2017, ο οποίος πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 24 Ιουνίου, στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, στον συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου “Horizon Blu”, με τη συμμετοχή συνολικά 9 ομάδων, 8 από την Καλαμάτα και μίας από τον Ασσο Κορινθίας.

Ο 4ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου 2017 πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου σε συνεργασία με τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης (WRO™ Hellas).

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα του 4ου Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου 2017 είναι τα εξής:

Α) Κατηγορία Regular Γυμνασίου (προκρίνονται 2 ομάδες):

1η η ομάδα Kalamata Storm 7 (Δημήτριος Μπουγάς, Φιλοθέη Πέτρουλα, Δημοσθένης Χαραλαμπόπουλος) από το Κέντρο Ρομποτικής Καλαμάτας (προπονητής Θεμιστοκλής Νταβέας). 2η η ομάδα Kalamata Storm 8 ( Ανδρέας Ακριστινέι, Παναγιώτα Πέτρουλα, Ηλίας Χειλάς) από το Κέντρο Ρομποτικής Καλαμάτας (προπονητής Θεμιστοκλής Νταβέας).

Β) Κατηγορία Regular Δημοτικού (προκρίνονται 4 ομάδες): 1η η ομάδα BitBot 3 (Αγγελική Γεωργακοπούλου, Ηλιάδα Μαρκοπούλου, Ευτυχία Καρούτα) από το bitLab (προπονητής Λεωνίδας Φίλος). 2η η ομάδα Masters of RBTs (Δήμητρα – Αγάπη Λαγούδη, Παναγιώτης Ξαρχάκος, Γεώργιος Διακουμόπουλος) από το 19ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας (προπονητής Παναγιώτης Μελιγαλιώτης). 3η η ομάδα RoBot iRoN tEaM (Αναστασία Μπούσμπουρα, Ιωάννης Λαλάκος, Νικόλας Πολυχρονόπουλος) από το 19ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας (προπονητής Γρηγόριος Τσώνης). 4η η ομάδα BitBot 1 (Παναγιώτης Καλογιάννη, Αντώνης Διονυσόπουλος, Χάρης Κουσούλης) από το bitLab (προπονητής Λεωνίδας Φίλος). 5η η ομάδα Kalamata Storm 5 (Βλαδίμηρος Τριαντόπουλος, Αστέριος Παλιγιάννης)

από το Κέντρο Ρομποτικής Καλαμάτας (προπονητής Κωνσταντίνος Μαθιόπουλος). 6η η ομάδα BitBot 2 (Διονύσιος Μαρκόπουλος, Λεωνίδας Καζολέας, Θοδωρής Τζουμάκης) από το bitLab (προπονητής Λεωνίδας Φίλος). 7η η ομάδα Ρομποτικοί (Καλλιόπη Δερμάνη, Γιώργος Ψαρρός, Ναταλία Ψαρρού) από τον Ασσο Κορινθίας (προπονητής Δημήτρης Βεζονιαράκης).

Οσοι ενδιαφέρονται για επιπλέον πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 27213 61443 και 6974-420147 ή στο wro.peloponnisos@gmail.com