Τρίτη, 04 Ιουλίου 2017 09:06

Οι πρωτεύσαντες στις πανελλαδικές στη Μεσσηνία (μέρος 2ο)

Γράφτηκε από την
Οι πρωτεύσαντες στις πανελλαδικές στη Μεσσηνία (μέρος 2ο)

 

Οι καλές επιδόσεις των αποφοίτων των λυκείων της Μεσσηνίας συνεχίζουν να σκορπίζουν χαρά σε γονείς και φίλους, μετά από την κοπιαστική και αγχώδη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων.

Ρεπορτάζ: Γιούλα Σαρδέλη

Ολοι τους δηλώνουν ανακουφισμένοι με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και παραδέχονται ότι διάβασαν αρκετά για να τα καταφέρουν. Γι’ αυτό το λόγο δεν παραλείπουν να ευχαριστήσουν και τους γονείς τους για τη στήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.  

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΜΠΟΥΓΑ 

Από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά ο Διονύσης Δημητρέας συγκέντρωσε τα περισσότερα μόρια στην κατεύθυνση των θετικών επιστημών, 18.364 στο σύνολο. Θα δηλώσει πρώτο το Τμήμα Χημικών Μηχανικών Αθήνας, γιατί όπως εξηγεί, η σχολή αυτή είναι ένας πρακτικός συνδυασμός των μαθημάτων που του αρέσουν πιο πολύ, των Μαθηματικών και της Χημείας. Για εκείνον το... μυστικό της επιτυχίας ήταν ότι τα φετινά θέματα δεν υπάκουαν τις φροντιστηριακές “συνταγές”, αλλά ήταν ζητήματα που είχαν να κάνουν με την ωριμότητα της σκέψης. “Πρέπει να αγαπάς αυτό που κάνεις, να κάνεις κτήμα σου τη γνώση. Αυτό θα συμβούλευα τα άλλα παιδιά, να μη διαβάζουν “παπαγαλία”, να έχουν κίνητρο τη μάθηση και όχι την είσοδο στις σχολές” δηλώνει ο ίδιος. 

Ο Νίκος Μανιάτης πέτυχε 18.259 μόρια και θα δηλώσει ως πρώτη προτίμησή του το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, γιατί συνδυάζει τη Φυσική και τα Μαθηματικά, που είναι τα αγαπημένα του μαθήματα. “Για να είναι κάποιος ήρεμος στη γ’ λυκείου πρέπει να έχει επαφή με τα μαθήματα όλα τα χρόνια. Δεν χρειάζονται υπερβολές” σχολιάζει. 

Η Παναγιώτα Πετροπούλου με 17.842 μόρια θα δηλώσει Νομική. Θεωρεί ότι της ταιριάζει το επάγγελμα γιατί είναι κοινωνική και της αρέσει να ασχολείται με το κοινωνικό σύνολο, με το δίκαιο. Από μικρή ηλικία της άρεσε ο κλάδος και το διάβασμα δεν την φοβίζει, ίσα-ίσα θεωρεί πως είναι απαραίτητο και τα επόμενα χρόνια.

Η Φωτεινή Κισκήρα έπιασε 16.843 μόρια στον κλάδο των θετικών σπουδών. Η Σταματίνα Μπουγά έπιασε 16.517 μόρια και θέλει να σπουδάσει στο Παιδαγωγικό Προσχολικής Ηλικίας. Της αρέσει από μικρή ηλικία ό,τι έχει να κάνει με το σχολείο και αργότερα θέλει να σπουδάσει και δασκάλα. Θέλει να ασχοληθεί με τα παιδιά και για να πετύχει το στόχο της ξεκίνησε διάβασμα από την πρώτη λυκείου ώστε να μην πιεστεί πάρα πολύ φέτος. Ο Κώστας Ταχμαζίδης πέτυχε 16.605 μόρια στον προσανατολισμό θετικών επιστημών, ενώ η Αλκηστις Σαραντοπούλου, που έδινε για 2η χρονιά, στις θετικές επιστήμες συγκέντρωσε 18.434 μόρια. 

ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

Ο Διονύσης Μπιζύμης από το Λύκειο Μεσσήνης πήγε πολύ καλά και τα μόρια που συγκέντρωσε είναι 18.966. Δεν το περίμενε να έχει γράψει τόσο ψηλές βαθμολογίες, όμως είναι ικανοποιημένος και θέλει να σπουδάσει Ιατρική, μιας και είναι μία σημαντική επιστήμη για τον άνθρωπο. Ξέρει ότι θα έχει πολύ διάβασμα και στη συνέχεια, όμως είναι προετοιμασμένος, γιατί το αξίζει η σχολή και γιατί το θέλει και ο ίδιος. Ο Διονύσης θα ήθελε να ευχαριστήσει την οικογένεια, τους καθηγητές, τους φίλους του και να δώσει συγχαρητήρια σε όλους τους απόφοιτους που έδιναν εξετάσεις. Τέλος, εύχεται καλή επιτυχία στους επόμενους. 

2ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 

Οσον αφορά το 2o Λύκειο Καλαμάτας, ο Λεωνίδας Αλεξανδρόπουλος συγκέντρωσε 17.953 μόρια και η πρώτη του προτίμηση θα είναι το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών. Νιώθει δικαιωμένος γιατί τα πήγε καλά, όμως για να το πετύχει αυτό χρειάστηκε αρκετή προσπάθεια. “Είναι πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο. Η στήριξη της οικογένειας, των φίλων και των εκπαιδευτικών κατά κύριο λόγο. Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό” έχει να πει.

Η Ευθυμία Αλειφέρη με 18.070 μόρια δεν έχει αποφασίσει ακόμα ποια σχολή θα βάλει πρώτη στο μηχανογραφικό, αλλά μάλλον θα επιλέξει κάτι σχετικά με τη Βιολογία και τη Χημεία. Τη συναρπάζει το ότι μπορεί να εξερευνήσει και να κατανοήσει πώς λειτουργεί ο κόσμος και οι οργανισμοί.

Η Δήμητρα Μπαϊρακτάρη συγκέντρωσε 16.766 μόρια και δεν έχει βάλει ακόμα κάποιο συγκεκριμένο στόχο. Θέλει όμως η σχολή που θα διαλέξει να της αρέσει, αλλά και να την βοηθήσει να βρει δουλειά. Από τη χρονιά αυτή θα θυμάται την πίεση που έζησε, αλλά και τους συμμαθητές και τους καθηγητές της, με αγάπη και όμορφα συναισθήματα. 

ΛΥΚΕΙΟ ΘΟΥΡΙΑΣ 

Το Λύκειο Θουρίας είχε δύο πολύ σημαντικές επιτυχίες. Ο Μάριος Σούλη έβγαλε 18.889 μόρια, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στη Φυσική έγραψε 20. Θέλει να περάσει Ιατρική γιατί θεωρεί πως το επάγγελμα θα ταιριάζει στο χαρακτήρα του και μέσα από αυτό θα καταφέρει να βοηθήσει τους ανθρώπους. Θέλει η δουλειά που θα κάνει να του προσφέρει αυτή την ευχαρίστηση. Η Φυσική και τα Μαθηματικά ήταν τα αγαπημένα του μαθήματα, αλλά διάβασε εξίσου και τα άλλα, ώστε να γράψει καλά. Τελειώνοντας η προσπάθεια, θέλει να ευχαριστήσει τους γονείς του, γιατί πάντα υποστηρίζουν τις επιλογές του, αλλά και τους καθηγητές και τους δασκάλους από την Α’ δημοτικού κιόλας, γιατί όπως λέει “αν δεν είχα καλούς δασκάλους δεν θα τα κατάφερνα, θα ήταν δύσκολο χωρίς αυτούς”. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η θέληση που είχε ο ίδιος, ως χαρακτήρας, αλλά και ο τρόπος μελέτης. “Διάβαζα κάθε μέρα ανελλιπώς, έστω και από λίγο, αλλά φρόντιζα να ξεκουράζομαι και να μην αφήνω ποτέ το σχολείο, γιατί το σχολείο εκπροσωπεί έναν άλλο ρόλο, μια μεγάλη αξία. Ειδικά στα Μαθηματικά δεν πήγαινα φροντιστήριο και έβγαλα συνολικά 17.194 μόρια στο πεδίο αυτό” εξηγεί. 

Ο Παναγιώτης Μπούγας συγκέντρωσε 18.414 μόρια και θέλει να μπει στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων - Μηχανικός. Την διάλεξε γιατί αγαπά τη Μηχανολογία και το Στρατό κι έτσι σκέφτηκε να συνδυάσει και τα δύο και στη συνέχεια να κάνει κάποιο μεταπτυχιακό. Η σχολή του δίνει σίγουρη δουλειά και μέσα από αυτή θα έχει τη δυνατότητα να διαβάζει τα αγαπημένα του μαθήματα, Φυσική και Μηχανολογία. Μάλιστα στη Φυσική έγραψε 20. Για την επιτυχία του θέλει να ευχαριστήσει τους γονείς, τους καθηγητές και όλους τους συγγενείς για την πολύ σημαντική ψυχολογική τους υποστήριξη. 

ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΡΔΑΜΥΛΗΣ 

Από το Λύκειο Καρδαμύλης, η Φιορίσα Σένια έπιασε 14.438 μόρια και θέλει να σπουδάσει Νοσηλευτική, Μαιευτική ή Φυσικοθεραπεία. Της αρέσει η Βιολογία και γενικότερα η δουλειά που σχετίζεται με τον άνθρωπο. Η χρονιά είχε πολύ διάβασμα και τα θέματα ήταν για εκείνη δύσκολα, “αντισυμβατικά” όπως υπογραμμίζει. Αυτές τις μέρες δουλεύει, για να συγκεντρώσει χρήματα για τις σπουδές της, ενώ όπως λέει στην “Ε” δούλευε και πέρυσι, παρότι είχε διάβασμα. Θέλει να περάσει Θεσσαλονίκη, γιατί εκεί σπουδάζουν οι αδελφές της. 

Ο Ιωάννης - Γεράσιμος Ταβουλαρέας με 14.132 μόρια θέλει να περάσει στο  Πολυτεχνείο Κρήτης Ηλεκτρολόγος Μηχανικός γιατί του αρέσει πολύ αυτός ο κλάδος. Από όλη αυτή τη χρονιά θα θυμάται τη συνεχόμενη πίεση και το άγχος, αλλά και την επιθυμία να τελειώσει όλη η διαδικασία. Αγαπημένο του μάθημα ήταν η Φυσική. 

Ο Κώστας Γρηγοριάδης πέτυχε 13.328 μόρια στο 5ο πεδίο και θα δηλώσει Οικονομικά. Οπως παραδέχεται ο ίδιος χρειάστηκε να διαβάσει αρκετά, πολλές ώρες κάθε μέρα και έκανε θυσίες όσον αφορά τις εξόδους. Προσπαθούσε όμως να βλέπει τους φίλους του. Η πιο καλή στιγμή του, ήταν όταν κατάλαβε ότι γράφει καλά στις εξετάσεις, αυτό το γεγονός του έδωσε θάρρος. 

Η Αθηνά Κολοκοτρώνη συγκέντρωσε 14.242 μόρια και θέλει να περάσει στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη.

ΛΥΚΕΙΟ ΧΩΡΑΣ 

Από το Λύκειο Χώρας πολύ υψηλή βαθμολογία συγκέντρωσε η Παγώνα Πετρούλια με 18.396 μόρια. Η Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου συγκέντρωσε 17.664 μόρια και στόχος της είναι η Νομική ή η Ψυχολογία, η οποία της αρέσει περισσότερο. Τα πήγε τόσο καλά, γιατί προσπαθούσε να μην αφήνει κενά και ό,τι διαβάζει να το αφομοιώνει, όχι να το μαθαίνει “παπαγαλία”. Ο συμμαθητής της Γεώργιος Ζωντανός πέτυχε συνολικά 15.531 μόρια. 

ΛΥΚΕΙΟ ΔΩΡΙΟΥ 

Από το Λύκειο Δωρίου η Αγγελική Μπιτσάκου έγραψε καλά και έπιασε 16.250 μόρια. Η προτίμησή της θα είναι το Χημικό ή η Βιοτεχνολογία. Η ίδια άλλαξε κατεύθυνση φέτος, οπότε η επίδοσή της επηρεάστηκε. Παρόλα αυτά είναι σχετικά ευχαριστημένη, γιατί περνώντας σε μία από αυτές τις σχολές θα μελετήσει Βιολογία και θα έχει πολλά εργαστήρια και δυνατότητα για έρευνα. 

Η Αννα Κακούτη και η Δήμητρα Μητροπούλου συγκέντρωσαν 14.808 μόρια. Η Δήμητρα θέλει να σπουδάσει Παιδαγωγικά γιατί ονειρεύεται να ασχοληθεί με τα παιδιά. “Ηταν δύσκολη η χρονιά που πέρασε, υπήρχε πίεση, άγχος, αλλά τα κατάφερα με συστηματικό διάβασμα, λίγες βόλτες και ξεκούραση” σχολιάζει. Στο 1ο πεδίο βγάζει 13.558 και αν επιλέξει αυτό το πεδίο θα δηλώσει Ιστορία - Αρχαιολογία στην Καλαμάτα.

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 

Από το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας η Λυδία Κετζάκη έπιασε 17.068 μόρια και θέλει να σπουδάσει Ψυχολογία. Την έχει επιλέξει γιατί θέλει να ασχοληθεί με τους ανθρώπους και να βοηθήσει όπως μπορεί. Το διάβασμα ήταν δύσκολο, αλλά το... κατάφερε με πρόγραμμα, ενώ δεν σταμάτησε τις άλλες δραστηριότητές της που ήταν το μπαλέτο, ο χορός και η μουσική. 

Η Μαρία Κουφαλάκου πήγε πολύ καλά αφού έπιασε 16.919 μόρια. Δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα δηλώσει, είναι μεταξύ Ψυχολογίας, Φιλολογίας και Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης. Τελικό κριτήριο θα είναι το πρόγραμμα σπουδών και η επαγγελματική αποκατάσταση. Ο δίδυμος αδελφός της, Νικόλαος Κουφαλάκος συγκέντρωσε 11.287 μόρια και θα δηλώσει Πληροφορική στην Τρίπολη. 

Η Βασιλική Κυριακοπούλου πέτυχε 16.342 μόρια και θέλει να σπουδάσει Μουσικολογία, ενώ παίζει και πιάνο. Αργότερα ο στόχος της είναι να διδαχθεί όπερα στο εξωτερικό. Η Βασιλική ήθελε να τα πάει καλά στους βαθμούς, ανεξάρτητα από τη βάση που θα είχε η σχολή της.

Από το ίδιο σχολείο ο Λουκάς Αθηναίος - Αθηνάδης συγκέντρωσε 17.554 μόρια και ο Ρωμανός Βασιλάκης 11.273.  


NEWSLETTER