Σάββατο, 26 Αυγούστου 2017 08:34

Μεσσηνία: Ετοιμοι για τη νέα τους φοιτητική ζωή (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την

 

 

Πανέτοιμοι για τη φοιτητική τους ζωή δηλώνουν οι απόφοιτοι των λυκείων της Μεσσηνίας που προχτές έμαθαν επίσημα πως πέρασαν στις σχολές που ονειρεύονταν.

Η επίπονη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων είναι πια παρελθόν και τώρα σκέφτονται μόνο τις εμπειρίες που θα ζήσουν στο εξής. 

Από το 1ο Λύκειο Καλαμάτας ο Γιώργος Λεγγίτσας πέρασε στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας στην Αθήνα. Τώρα κάνει διακοπές και απολαμβάνει το χρόνο που μένει ως τις εγγραφές, για ξεκούραση.

Από το 4ο Λύκειο, ο Νίκος Κομινάκης μπήκε στην Ψυχολογία του ΕΚΠΑ Αθήνας (76ος σε σειρά). Μόλις τελειώσουν οι διακοπές του σκοπεύει να πάει Αθήνα για να τακτοποιηθεί. Είναι αρκετά χαρούμενος αυτές τις μέρες, όπως παραδέχεται. Από το ίδιο σχολείο η Σεβαστιανή Αθανασοπούλου εισήχθη στην Ψυχολογία Παντείου. “Πέτυχα το στόχο μου και νιώθω ικανοποίηση με το αποτέλεσμα, ανταμείφθηκε ο κόπος μιας χρονιάς” έχει να πει. Η συμμαθήτριά της Ελένη Πατσιώτη θα είναι πλέον φοιτήτρια στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. “Το μυστικό είναι στο πρόγραμμα, το συστηματικό διάβασμα και στο να είσαι ήρεμος” δηλώνει. Τέλος, η Σοφία Πεφάνη μπήκε στην Νομική Θεσσαλονίκης και τα επόμενα σχέδιά της είναι να ξεκινήσει τη διαδικασία εγγραφής, να βρει σπίτι και να εγκλιματιστεί στη νέα κατάσταση. 

Από το 5ο Λύκειο Καλαμάτας ο Χρήστος Σμυρνής παραδέχεται πως ήταν μια απαιτητική χρονιά για όλους. “Τα θέματα σε 2 μαθήματα ήταν δύσκολα και οι βάσεις δεν έπεσαν όσο θα θέλαμε. Ομως από το σχολείο είχαμε καλή καθοδήγηση και βοήθεια” σημειώνει ο Χρήστος που πέρασε στο Μαθηματικό Πάτρας. Η Ελπίδα Παλιγιάννη από το ίδιο σχολείο μπήκε στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Πάτρας. Η σχολή ήταν μία από τις πρώτες επιλογές της, για της αρέσει πολύ το αντικείμενο. Μετά θέλει να κάνει μεταπτυχιακό στο Μάρκετινγκ. 

Ο Πάνος Κορομηλάς, που φοιτούσε στο 6ο Λύκειο Καλαμάτας, εισήχθη στη Σχολή Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του ΕΚΠΑ. "Είμαι πολύ ευχαριστημένος για την εισαγωγή μου στη σχολή αυτή, που ήταν η πρώτη μου επιλογή. Η χρόνια που πέρασε δεν μπορώ να πω ότι ήταν και πολύ δύσκολη για μένα. Το διάβασμα που χρειάστηκε ήταν ποιοτικό, και τόσο όσο χρειάστηκε για να πετύχω το στόχο μου" λέει ο Πάνος, που τώρα είναι σε διακοπές.

Από το Λύκειο Μεσσήνης η Μαρία Χαΐνη θα σπουδάσει στο Χημικό Ιωαννίνων. “Ενθουσιάστηκα μόλις έμαθα το αποτέλεσμα. Ηταν αυτό που ήθελα, στόχος μου είναι η έρευνα και αισθάνομαι πολύ χαρούμενη και ευχαριστημένη” λέει στην “Ε”. 

Διαβάστε επίσης - Μεσσήνιοι επιτυχόντες στην "Ε": Χαμόγελα και όνειρα για τη φοιτητική χρονιά (φωτογραφίες)

Γ.Σαρ.