Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017 18:55

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου δεν έχει ζητήσει το στεγαστικό επίδομα για τους φοιτητές

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου δεν έχει ζητήσει το στεγαστικό επίδομα για τους φοιτητές

 

Δεν έχει ακόμα αιτηθεί το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου προς το υπουργείο Παιδείας σχετικά με τη χορήγηση πίστωσης ώστε να καταβάλει το στεγαστικό επίδομα του ακαδημαϊκού έτους 2015-2016, στους δικαιούχους φοιτητές του.

Αυτό αναφέρει το εν λόγω υπουργείο σε ανακοίνωση που εξέδωσε, στην οποία προστίθεται ότι χθες, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Γιώργος Αγγελόπουλος απέστειλε στους πρυτάνεις των ΑΕΙ επιστολή “με την οποία επισημαίνει ότι το υπουργείο έχει ήδη διαθέσει το ποσό των 3.427.000 ευρώ στα ΑΕΙ που έχουν υποβάλει σχετικά αιτήματα”:

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αρμοδιότητα για τον έλεγχο των δικαιολογητικών, καθώς και την πληρωμή του στεγαστικού επιδόματος των φοιτητών έχει μεταβιβαστεί στα ΑΕΙ και για την καταβολή του θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος των δικαιολογητικών των δικαιούχων από τα εν λόγω ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Οπως σημειώνεται, ειδικότερα, στην ανακοίνωση, “σε σύνολο 34 ΑΕΙ: α) 31 έχουν υποβάλει αιτήματα χρηματοδότησης, εκ των οποίων στα 26 το υπουργείο έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία χρηματοδότησής τους καταβάλλοντας άμεσα στους προϋπολογισμούς τους το συνολικό ποσό των 3.427.000 ευρώ, ενώ στα 5 ΑΕΙ που υπέβαλαν πρόσφατα αίτημα χρηματοδότησης αναμένεται άμεσα η χρηματοδότησή τους. β) 3 ΑΕΙ δεν έχουν ακόμη αιτηθεί στο υπουργείο τη χρηματοδότησή τους για το στεγαστικό επίδομα. (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και ΑΣΠΑΙΤΕ - Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης)”.

Καταλήγοντας η ίδια ανακοίνωση επισημαίνει ότι από τα 26 ΑΕΙ που το υπουργείο έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία χρηματοδότησής τους, “α) 21 ΑΕΙ δεν έχουν καταβάλει μέχρι σήμερα το στεγαστικό επίδομα στους δικαιούχους φοιτητές και β) 5 ΑΕΙ (Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, ΤΕΙ  Δυτικής Μακεδονίας) έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία και έχει καταβληθεί το στεγαστικό επίδομα στους δικαιούχους φοιτητές”.