Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017 16:09

Εργαστήριο στο ΤΕΙ Πελοποννήσου “Διεθνοποίηση - Αναγνώριση - Κινητικότητα” 

Εργαστήριο στο ΤΕΙ Πελοποννήσου “Διεθνοποίηση - Αναγνώριση - Κινητικότητα” 

Με θέμα “Διεθνοποίηση - Αναγνώριση - Κινητικότητα” πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη, στο ΤΕΙ Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, επιτόπιο επιστημονικό εργαστήριο που οργανώνει η Γενική Διεύθυνση Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, σε συνεργασία με το Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.

Στο εν λόγω εργαστήριο, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος GEAR (Greece Exploring Advanced Recognition in higher education), θα μετάσχουν εκπρόσωποι του ΤΕΙ και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, του Πανεπιστημίου Πατρών και του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Κύριος στόχος του εργαστηρίου είναι να παρουσιαστούν τα ευρήματα έρευνας αναφορικά με τα εργαλεία αναγνώρισης της κινητικότητας φοιτητών και προσωπικού, καθώς και ο τρόπος προώθησής τους.

 

Το πρόγραμμα GEAR, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΤΕΙ Πελοποννήσου, έχει ως στόχο “να καταγράψει την υπάρχουσα κατάσταση στην Ελλάδα σχετικά με την κινητικότητα και τις διαδικασίες αναγνώρισης σπουδών και να συνεισφέρει στην απλούστευσή τους, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων (αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων, των ΑΕΙ ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού των Ιδρυμάτων, εισερχόμενων και εξερχόμενων φοιτητών). Επίσης προβλέπεται η συμμετοχή των φορέων που εμπλέκονται στις διαδικασίες πιστοποίησης (ΑΔΙΠ), κινητικότητας (ΙΚΥ) και αναγνώρισης τίτλων σπουδών (ΔΟΑΤΑΠ)”.