Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018 08:46

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στο ΕΠΑΛ Μεσσήνης - Παραιτήθηκε ο διευθυντής

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στο ΕΠΑΛ Μεσσήνης - Παραιτήθηκε ο διευθυντής

 

 

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΕΠΑ.Λ. Μεσσήνης με ανακοίνωσή του "διαμαρτύρεται για τη βεβιασμένη και ανεκδιήγητη απόφαση ανακατανομής των κτηρίων του συγκροτήματος όπου συστεγάζονται το ΕΠΑ.Λ. Μεσσήνης και το ΓΕ.Λ. Μεσσήνης. 

Η παρούσα διαμαρτυρία αφορά:

α) Στην άκαιρη χρονική στιγμή της απόφασης της ανακατανομής, εν μέσω σχολικής χρονιάς και μέσα στις διακοπές Χριστουγέννων, καθώς και τον ανεπαρκή χρόνο, διάρκειας μιας ημέρας, που δόθηκε σε μια κατ’ ουσία δημόσια υπηρεσία να μεταφερθεί.

Ειδικότερα η χρονική συγκυρία της υλοποίησης της απόφασης και η βεβιασμένη μετακίνηση του σχολικού εξοπλισμού, των αρχείων, των εργαστηρίων, καθώς και η αδυναμία προετοιμασίας του έμψυχου δυναμικού του σχολείου (εκπαιδευτικό προσωπικό, μαθητές) προκάλεσε πολλαπλά προβλήματα:

- Στην εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς συμπίπτει με τη λήξη του Α’ τετραμήνου μαθημάτων και δυσχεραίνει τις εκπαιδευτικές διαδικασίες, όπως τον προγραμματισμό διαγωνισμάτων, την κατάθεση βαθμολογίας, με σημαντικότερο την απώλεια διδακτικών ωρών, ειδικά για τους μαθητές της Γ’ τάξης.

- Στη λειτουργία του σχολείου. Ενδεικτικά αναφέρονται η δυσκολία διεξαγωγής των εργαστηριακών μαθημάτων, καθώς και η επιτήρηση των μαθητών στη διάρκεια των εφημεριών.

- Στην ψυχολογία των μαθητών, καθώς η διοίκηση του σχολείου και ο σύλλογος δεν είχαν τον απαιτούμενο χρόνο να τους προετοιμάσουν για τέτοιου είδους αλλαγές στο μέσο της σχολικής χρονιάς, με αποτέλεσμα τη διατάραξη της κανονικότητας της μαθητικής μας κοινότητας. 

β) Στο κτήριο όπου θα μεταστεγαστεί το ΕΠΑ.Λ. Μεσσήνης διαπιστώθηκαν προβλήματα υποδομής που απειλούν την ασφάλεια και την υγιεινή των μαθητών και χρήζουν άμεσων κι εκτεταμένων εργασιών αποκατάστασης. Ειδικότερα αναφέρεται η άθλια κατάσταση των τουαλετών και της κεντρικής θέρμανσης.

Τέλος, ο σύλλογος εκφράζει την απογοήτευση για τη χρονική συγκυρία της υλοποίησης με υπόγειες και κρυφές διαδικασίες εν μέσω σχολικών διακοπών των παραπάνω αποφάσεων αρμόδιων φορέων".

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Παναγιώτης Δρακόπουλος από τη θέση του διευθυντή στο ΕΠΑΛ Μεσσήνης, που συστεγάζεται με το 1ο Γενικό Λύκειο και το οποίο συνέχιζε και χθες να τελεί υπό κατάληψη. Παράλληλα, για το θέμα της κατάληψης θα κάνει σήμερα το πρωί δηλώσεις ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης, ο οποίος έχει προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο.

Οπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Π. Δρακόπουλος στο έγγραφο της παραίτησής του -το οποίο απέστειλε στο ΠΥΣΔΕ και στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας-, “οι λόγοι της παραίτησής μου είναι ότι αδυνατώ, για συνειδησιακούς λόγους, να συμβάλω στην υλοποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεσσήνης με θέμα την ανακατανομή κτηρίων και αιθουσών στο σχολικό συγκρότημα 1ου Γ.Λ. Μεσσήνης και ΕΠΑ.Λ. Μεσσήνης, όσο και στα συμφωνηθέντα κατά τη συνάντηση υπηρεσιακών παραγόντων την Πέμπτη 4-1-2018, καθώς οι όλες διαδικασίες που προηγήθηκαν, τόσο για τη λήψη της απόφασης, όσο και κατά την εφαρμογή της (οι οποίες δημιούργησαν τετελεσμένα γεγονότα), δημιουργούν προβλήματα λειτουργικότητας αλλά και προβλήματα διοικητικού και παιδαγωγικού χαρακτήρα. Διαταράσσουν το ήρεμο παιδαγωγικό κλίμα, λειτουργούν μονομερώς σε βάρος του ΕΠΑ.Λ. Μεσσήνης, αλλά και της επαγγελματικής εκπαίδευσης γενικότερα”.

“Θεωρώ ότι με την πράξη της παραίτησής μου συμβάλλω στη μη περαιτέρω υποβάθμιση του ΕΠΑ.Λ. Μεσσήνης καθώς και της επαγγελματικής εκπαίδευσης, την οποία υπηρέτησα και υπηρετώ με αίσθημα ευθύνης στα 30 σχολικά έτη υπηρεσίας μου”, καταλήγει ο Π. Δρακόπουλος, καλώντας τα αρμόδια όργανα να κάνουν αποδεκτή την παραίτησή του και να προβούν στον ορισμό αντικαταστάτη του.