Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018 14:16

Οι ειδικότητες του Δημόσιου ΙΕΚ Καλαμάτας

Μέχρι και την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου και ώρα 3 μ.μ. θα γίνεται η ηλεκτρονική υποβολή στο σύνδεσμο https://diek.it.minedu.gov.gr των αιτήσεων των υποψηφίων που ενδιαφέρονται να εγγραφούν, μετά από διαδικασία επιλογής, στο Α’ εξάμηνο ειδικοτήτων που έχουν προκηρυχθεί στα δημόσια ΙΕΚ (Δ.ΙΕΚ) του υπουργείου Παιδείας, για το εξάμηνο κατάρτισης 2018Β.

Με ανακοίνωσή του το Δημόσιο ΙΕΚ Καλαμάτας υπενθυμίζει ότι οι ειδικότητες που εγκρίθηκαν να λειτουργήσουν για το φθινοπωρινό εξάμηνο 2018Β είναι οι ακόλουθες: 1) Τεχνικός τουριστικών μονάδων και επιχειρήσεων φιλοξενίας, 2) Τεχνικός δασικής προστασίας, 3) Δημοσιογραφίας, συντακτών και ρεπόρτερ, 4) Στέλεχος ασφαλείας προσώπων και υποδομών, 5) Στέλεχος μηχανογραφημένου λογιστηρίου - φοροτεχνικού γραφείου, 6) Τεχνικός δικτύων και τηλεπικοινωνιών, 7) Τεχνικός κομμωτικής τέχνης, 8) Τεχνικός φαρμάκων, καλλυντικών και παρεμφερών προϊόντων, 9) Διασώστης - πλήρωμα ασθενοφόρου, 10) Φύλακας μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.

Οι παραπάνω ειδικότητες απευθύνονται σε κατόχους απολυτηρίων όλων των τύπων λυκείων (ΓΕΛ, ΕΛ, ΤΕΛ, ΤΕΕ, ΕΠΑΛ) και ΕΠΑΣ.

Στην ίδια ανακοίνωση ενημερώνουν επίσης ότι λειτουργούν στο Γ’ εξάμηνο κατάρτισης οι παρακάτω ειδικότητες: 1) Διασώστης - πλήρωμα ασθενοφόρου, 2) Τεχνικός μαγειρικής τέχνης - Αρχιμάγειρας (chef), 3) Τεχνικός τουριστικών μονάδων και επιχειρήσεων φιλοξενίας, 4) Γραφιστική εντύπου και ηλεκτρονικών μέσων, 5) Βοηθός φυσικοθεραπείας, 6) Τεχνικός εφαρμογών Πληροφορικής (Πολυμέσα / Web Designer - Developer / Video Games).

Στο Γ’ εξάμηνο σπουδών μπορούν να εγγραφούν κάτοχοι απολυτηρίων ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ αντίστοιχων ειδικοτήτων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς http://www.gsae.edu.gr, την ιστοσελίδα του Δ.ΙΕΚ Καλαμάτας http://iek-kalam.mes.sch.gr ή να επικοινωνούν στο τηλ. 27210 94563.