Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018 23:12

Κάλυψη των κενών ζητεί η Β’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας

 

Να καλυφθούν άμεσα τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία της περιοχής της ζητεί η Β’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας με προσλήψεις εκπαιδευτικών και διορισμούς μόνιμων, καθώς και αύξηση των δαπανών για την παιδεία.

Σημειώνουν δε ότι οι μεγαλύτερες ελλείψεις είναι σε φιλολόγους, αγγλικής, μουσικής, καλλιτεχνικών, οικιακής οικονομίας, καθώς και σε προσωπικό στο ΕΕΕΕΚ Φιλιατρών.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η Β’ ΕΛΜΕ σημειώνει: «Πέρασε πάνω από ένας μήνας από τη μέρα που άρχισαν τα μαθήματα και παρ’ όλες τις εξαγγελίες του υπουργείου για έγκαιρη κάλυψη των κενών και παρ’ όλες τις τοποθετήσεις αναπληρωτών που έγιναν τελευταία, τα κενά στα σχολεία εξακολουθούν να υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό. Στην περιοχή της Β’ ΕΛΜΕ υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε φιλολόγους, αγγλικής, μουσικής, καλλιτεχνικών, οικιακής οικονομίας, καθώς και σε προσωπικό στο ΕΕΕΕΚ Φιλιατρών. Πολλά κενά έχουν καλυφθεί με γ’ αναθέσεις, κάτι που είναι ενάντια στις θέσεις του κλάδου και τη σωστή λειτουργία των σχολείων. Απαιτούμε τώρα: Κάλυψη άμεσα όλων των κενών με προσλήψεις καθηγητών. Διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών. Αύξηση δαπανών για την παιδεία».

Κ.Μπ.