Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018 14:46

Καλαμάτα: Εκδήλωση φοιτητών για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Καλαμάτα: Εκδήλωση φοιτητών για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Εκδήλωση για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβριο του 1973, διοργανώνουν, αύριο στην Καλαμάτα, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, οι φοιτητικοί σύλλογοι των Τμημάτων Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών και Φιλολογίας, της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του ιδρύματος.

Η εκδήλωση, που θα γίνει στον χώρο της σχολής τελεί υπό την αιγίδα του Εργαστηρίου Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας και ομιλητής σε αυτή θα είναι ο Θανάσης Χρήστου αναπληρωτής καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Οπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, η εκδήλωση “στοχεύει στην ενημέρωση των συμμετεχόντων σχετικά με την εξέγερση του Πολυτεχνείου, η οποία αποτελεί την κορυφαία αντιδικτατορική δράση στη σύγχρονη ιστορία του τόπου μας. Το Πολυτεχνείο εκφράζει ιδέες και ιδανικά, αποτελεί όραμα και σηματοδοτεί την ελπίδα για την ελευθερία, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο απάντηση σε κάθε μορφή χούντας. Η ελευθερία και η δημοκρατία είναι εκείνα τα ιδανικά που ενέπνευσαν εκείνους τους νέους να αγωνιστούν και να θυσιαστούν, χύνοντας και την τελευταία ρανίδα του αίματός τους”.