Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2019 09:54

Στην Πορτογαλία με Erasmus καθηγήτριες του 3ου Γυμνασίου Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Στην Πορτογαλία με Erasmus καθηγήτριες του 3ου Γυμνασίου Καλαμάτας

 

Στο νησί Terceira στις Αζόρες βρέθηκαν για 5 ημέρες καθηγήτριες του 3ου Γυμνασίου Καλαμάτας, οι Μαρία Μυταρέα και Παναγιώτα Σουρή, στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ “Odyssey”.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν συνολικά 5 ευρωπαϊκά σχολεία. Για την ολοκλήρωση και αξιολόγηση των στόχων του σχεδίου, οι καθηγήτριες συναντήθηκαν με τους εκπαιδευτικούς των άλλων 4 χωρών του προγράμματος. Το Gymnasium Neue Oberschule από το Braunschweig Γερμανίας, το EBI Francisco Ferreira Drummond από τις Αζόρες Πορτογαλίας, το Colegiul Economic Buzau από το Buzau Ρουμανίας και το IES Luis Seoane από το Pontevedra Ισπανίας παρουσίασαν τις εργασίες αξιολόγησης των Ελλήνων μαθητών της ομάδας του 3ου Γυμνασίου.

Το σχέδιο ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2017 και αφορά στην ευαισθητοποίηση των μαθητών στο θέμα της μετανάστευσης, μέσω μιας ιστορικής, πολιτισμικής και κοινωνιολογικής προσέγγισης. Στόχος ήταν να κατανοήσουν τα παιδιά τη ροή των μεταναστευτικών κυμάτων και την επίδρασή τους στις κοινωνίες. Κατά τη διάρκεια των 2 ετών μετακινήθηκαν 19 μαθητές και εκπόνησαν εργασίες που αφορούσαν το πολύπλευρο και ευαίσθητο αυτό θέμα.

 


NEWSLETTER