Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2020 21:01

Δύο βραβεία κέρδισε το 1ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων (βίντεο)

Δύο βραβεία κέρδισε το 1ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων (βίντεο)

 

 

Αλλα δύο βραβεία κέρδισε το 1ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων, συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία του στα εκπαιδευτικά δρώμενα.

Συγεκριμένα, το 1ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων βραβεύτηκε στον πανελλήνιο σχολικό διαγωνισμό για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπττυξης “Bravo” στην κατηγορία “Μαθητικές δημιουργίες για την καλύτερη εκπαιδευτική προσέγγιση”. Η συμμετοχή του σχολείου είχε τίτλο «Η ειρήνη δεν φυλακίζεται» και μπορείτε να την δείτε στο ακόλουθο βίντεο: 

Η ταινία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο δραστηριοτήτων για το etwinning, το συνεργατικό πρόγραμμα "17 σχολεία, 17 εβδομάδες, 17 στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης – We have a dream, a big dream… “. Σε αυτό το πρόγραμμα συμμετείχε το πρώτο πρωινό τμήμα του Νηπιαγωγείου με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την Γαρυφαλιά Τεριζάκη.

«Δημιουργήσαμε αυτό το stop motion animation με θέμα την ειρήνη, το οποίο σχετίζεται με τον στόχο 16 της βιώσιμης ανάπτυξης: ειρήνη, δικαιοσύνη και ισχυροί θεσμοί. Εγινε στο πλαίσιο δραστηριοτήτων του etwinning προγράμματος που συμμετέχουμε, αλλά και στο πλαίσιο εφαρμογής τεχνικών της παιδαγωγικής Φρενέ. Το τμήμα μας - πρωινό 1 - συμμετέχει στο πρόγραμμα πιλοτικής εφαρμογής τεχνικών Φρενέ, που συντονίζει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου σε συνεργασία με το ΙΕΠ και την παιδαγωγική ομάδα «Σκασιαρχείο». Οι μαθητές, μέσα από αυτή τη διαδικασία, βίωσαν όχι μόνο την εμπειρία της δημιουργίας μιας ταινίας stop motion animation, η οποία ήταν αποτέλεσμα μιας συνεργατικής και ομαδικής δουλειάς, αλλά διαπίστωσαν και τον επικοινωνιακό χαρακτήρα της τέχνης (του κινηματογράφου στην περίπτωσή μας) με τη συμβολή της τεχνολογίας. Καλέσαμε και τους μαθητές και μαθήτριες των άλλων δύο τμημάτων να βοηθήσουν και έτσι έβαλαν και αυτοί το λιθαράκι τους, είτε ζωγραφίζοντας έναν ήρωα είτε βοηθώντας στις λήψεις. Η μαθητική μας ομάδα επικοινώνησε ένα πανανθρώπινο μήνυμα στους γονείς, την σχολική/εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και την τοπική κοινωνία, με αυτή την μικρή ταινία (stop motion animation), η υλοποίηση της οποίας έγινε με τη συμβολή του κινηματογραφιστή  Ευάγγελου Βλαχάκη, https://kidoglaz.wordpress.com και φυσικά  με την υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων» δηλώνει η παιδαγωγός Γαρυφαλιά Τεριζάκη.

Το δεύτερο βραβείο ανήκει στο συνεργατικό etwinning πρόγραμμα "17 σχολεία, 17 εβδομάδες, 17 στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης – We have a dream”. 27 σχολεία, 49 εκπαιδευτικοί και περισσότεροι από 500 μαθητές και μαθήτριες από την Ελλάδα και την Κύπρο, εξέφρασαν το όνειρό τους για έναν καλύτερο και δικαιότερο πλανήτη. Σύνθημά τους ήταν η γνωστή φράση του Δαλάι Λάμα: “Και μην ξεχνάς ότι αν νομίζεις ότι είσαι πολύ μικρός για να κάνεις τη διαφορά, δοκίμασε να κοιμηθείς με ένα κουνούπι”.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί πως το νηπιαγωγείο επιβραβεύτηκε για 4η φορά από το πρόγραμμα “Αειφόρο Ελληνικό σχολείο”. Το σχολείο έχει 3 σημαίες των οικολογικών σχολείων, 3 σημαίες του Αειφόρου Ελληνικού σχολείου και 1 του αειφόρου βραβείου, 3 χρυσά βραβεία στα education leaders awards, 9 διακρίσεις - βραβεία στο πρόγραμμα της Ηelmepa Junior, 3 διακρίσεις σε συνεργατικά προγράμματα etwinning και τώρα 2 βραβεία στα bravo schools.