Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2020 09:54

Μεσσηνία: Κρίσιμη η σημερινή ημέρα για τις καταλήψεις

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Κρίσιμη η σημερινή ημέρα για τις καταλήψεις

Κρίσιμη θα είναι η σημερινή ημέρα για τις καταλήψεις των σχολείων μετά τις ανακοινώσεις της υπουργού παιδείας για αναπλήρωση των χαμένων ωρών διδασκαλίας και την άμεση έναρξη εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Κανονικά λειτούργησε χθες το Λύκειο και το ΕΠΑΛ Μεσσήνης, αφού έληξε η κατάληψη των μαθητών. Σε κατάληψη συνεχίζουν να βρίσκονται τα εξής σχολεία: 1ο, 4ο, 6ο Λύκειο, 5ο Γυμνάσιο, Εσπερινό Γυμνάσιο, 1ο, 2ο, 4ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας, Λύκειο Κορώνης.
Το 4ο Γυμνάσιο και το Παραλίας Καλαμάτας ξεκίνησαν τη μέρα με λουκέτο, λίγο μετά όμως και τα δύο άνοιξαν.

Μεθόδους αναπλήρωσης των ωρών που χάνονται στα σχολεία και τηλεκπαίδευση ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.
Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε ότι:
– Όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων,σχολικών περιπάτων.
– Από αύριο, στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου, καταρτίζεται από σήμερα το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Αναλυτικές οδηγίες για τη λειτουργία της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχουν εκδοθεί και αποσταλεί με την έναρξη του σχολικού έτους.

«Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να εμποδίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση», δήλωσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων,  Νίκη Κεραμέως.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER