Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013 07:30

6o Διεθνές Φόρουμ Γαστρονομίας: Σημαντικές διακρίσεις για τον Κωνσταντίνο Βασιλειάδη και τους μαθητές του

6o Διεθνές Φόρουμ Γαστρονομίας: Σημαντικές διακρίσεις για τον Κωνσταντίνο Βασιλειάδη και τους μαθητές του

Χρυσό μετάλλιο απέσπασε ο καλαματιανός σεφ Κωνσταντίνος Βασιλειάδης στο 6ο Διεθνές Φόρουμ Γαστρονομίας HORECA 2013 και αργυρό οι μαθητές του στο ΙΙΕΚ Ορίζων Δήμητρα Οικονόμου και Νίκος Αλευράς.
Από το ΙΙΕΚ χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα επιτυχημένη αυτή η πρώτη εκπροσώπησή του στο 6ο Διεθνές Φόρουμ Γαστρονομίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε από 8-11 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο της έκθεσης HORECA.


Η επιλογή των σπουδαστών α’ εξαμήνου που συμμετείχαν, έγινε μετά από εσωτερικό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο μαγειρικής, στον οποίο η Δήμητρα Οικονόμου κατέκτησε την πρώτη θέση και ο Νίκος Αλευράς τη δεύτερη. Συνεργάστηκαν και διαγωνίστηκαν στην κατηγορία "Παρασκευή πιάτου με θαλασσινά ή ψάρι" και κατέκτησαν την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο.
Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, "αν και είχαν να συναγωνιστούν με δευτεροετείς από σχολές μαγειρικής από όλη την Ελλάδα, εντυπωσίασαν τους κριτές με το πιάτο τους και έκαναν υπερήφανους τους καθηγητές τους Κωνσταντίνο Βασιλειάδη και Πέτρο Βρυώνη".
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στη διάκριση του καθηγητή Κων. Βασιλειάδη, στην κατηγορία "Παρασκευή πιάτου με θαλασσινά ή ψάρι για επαγγελματίες", με βοηθό του τον Λεωνίδα Κυριακόπουλο, επίσης σπουδαστή του ΙΕΚ. Το πιάτο που παρασκεύασαν ήταν βακαλάος φιλέτο στο φούρνο, συνοδεία γόνου καλαμαριού γεμισμένο με μεσσηνιακό τραχανά και μοσχοχτάποδο.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο καλαματιανός σεφ Κωνσταντίνος Ευθ. Βασιλειάδης που έχει κατακτήσεις αρκετές διαθέσεις κατά το παρελθόν, συμμετείχε και σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε την επομένη στο πλαίσιο της ίδιας διοργάνωσης έκθεσης και αναδείχθηκε στην 4η θέση.
Εχει σπουδάσει στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου κι έχει εργαστεί
σε εστιατόρια με αστέρια Michelin, σε 5άστερα ξενοδοχεία στην Κω, σε εστιατόρια της Αθήνας και στήνει μεσογειακά μενού με μεσσηνιακά προϊόντα σε ελληνικά εστιατόρια του εξωτερικού.
Μιλώντας στην "Ε" αναφέρθηκε στη συνεργασία του με μεσσηνιακές επιχειρήσεις που τον υποστηρίζουν και ο ίδιος περιλαμβάνει τα προϊόντα τους στα μενού του.