Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021 21:46

Μεσσηνία: Χωρίς προβλήματα η επιστροφή των μαθητών στα θρανία (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Χωρίς προβλήματα η επιστροφή των μαθητών στα θρανία (βίντεο)

Χωρίς προβλήματα πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δήμο Καλαμάτας η επιστροφή των μαθητών στα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, η επιστροφή στη διά ζώσης διδασκαλία πραγματοποιήθηκε με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των μέτρων που η πολιτεία έχει αποφασίσει.

Σήμερα το πρωί, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος επισκέφθηκε παιδικούς σταθμούς και δημοτικά σχολεία, προκειμένου να ενημερωθεί για την επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών δομών και για τις παρεμβάσεις που έχουν υπάρξει ή προγραμματίζονται σε διάφορα σχολεία. Στα σχολεία έχουν διανεμηθεί μάσκες, υλικά και είδη ατομικής υγιεινής, ενώ και οι καθαρίστριες είναι στη θέση τους και με επιπλέον ώρες όπου χρειαστεί, για να διατηρούν τους χώρους καθαρούς.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, τις επόμενες ημέρες θα διενεργηθούν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid-19 στο προσωπικό καθαριότητας των σχολείων και των κυλικείων, ενώ θα υπάρξουν εκ νέου έλεγχοι και για τους εκπαιδευτικούς.

Τέλος, ο κ. Βασιλόπουλος ευχήθηκε στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς καλή χρονιά, τονίζοντας ότι η επαναλειτουργία των σχολείων αποτελούσε όχι μόνο εκπαιδευτική αλλά και κοινωνική ανάγκη.


NEWSLETTER