Σάββατο, 27 Μαρτίου 2021 19:03

Εκπαίδευση για τον εθελοντισμό στο 7ο Γυμνάσιο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Εκπαίδευση για τον εθελοντισμό στο 7ο Γυμνάσιο Καλαμάτας

 

Σε θέματα εθελοντισμού, αλλά και άμυνας απέναντι στη νόσο Covid-19, εκπαίδευσαν στελέχη και εθελόντριες του Περιφερειακού Τμήματος Καλαμάτας του Ερυθρού Σταυρού μαθητές και μαθήτριες της Β’ και Γ’ τάξης του 7ου Γυμνασίου.

Η πρόσκληση απευθύνθηκε από πλευράς του σχολείου, και όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της διεύθυνσης του 7ου Γυμνασίου, “ακολουθήθηκε αυστηρό πρωτόκολλο υγειονομικής προστασίας”.  

Πιο αναλυτικά, “οι εκπρόσωποι και οι εθελόντριες των δύο Σωμάτων που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας (Σώμα Εθελοντών Υγείας και Σώμα Διασωστών Σαμαρειτών) παρουσίασαν το νόημα του εθελοντισμού μέσα από την ιστορία του παγκόσμιου Ερυθρού Σταυρού αλλά και μέσα από προσωπικές εμπειρίες των ομιλητριών. Κατόπιν οι μαθητές παρακολούθησαν μαθήματα σωστής χρήσης της μάσκας και υγιεινής των χεριών”, αναφέρει η ανακοίνωση του σχολείου.

Αναφέρει ακόμη ότι “μέρος της εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, καθώς την τελευταία εβδομάδα τα σχολεία μας λειτούργησαν με εξ αποστάσεως διδασκαλία”.

Η δράση υπάγεται στο πιλοτικό μάθημα “Εργαστήρια δεξιοτήτων” που εφαρμόζεται σε ορισμένα μόνο σχολεία της χώρας, από τα οποία το 7ο Γυμνάσιο Καλαμάτας είναι το μοναδικό στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μεσσηνίας.


NEWSLETTER