Τετάρτη, 06 Οκτωβρίου 2021 16:54

Εκπαιδευτική συνάντηση γονέων του βρεφονηπιακού "Ασημάκου"

Γράφτηκε από την
Εκπαιδευτική συνάντηση γονέων του βρεφονηπιακού "Ασημάκου"

Μια ακόμα συμβουλευτική – εκπαιδευτική συνάντηση γονέων του Βρεφονηπιακού Σταθμού «Ευγενία Βασ. Ασημάκου» για τη νέα σχολική περίοδο 2021 – 2022 πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της εφημερίδας «Ελευθερία».

Οι συναντήσεις αυτές γίνονται με στόχο την εκπαίδευση και καθοδήγηση των γονέων σε ένα πιο αποτελεσματικό μοντέλο γονεϊκής συμπεριφοράς. Το κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν η σημασία της συναισθηματικής επικοινωνίας στην οικογένεια, ενώ αναλύθηκαν οι παράγοντες που αποδυναμώνουν την ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ γονέα και παιδιού, οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να αποκατασταθεί αυτή η επικοινωνία, αλλά και οι τεχνικές λεκτικής και μη λεκτικής επικοινωνίας και στάσεις των γονέων που βοηθούν στο να τους καταστήσουν "καλούς ακροατές" ώστε να προσεγγίζουν τις ανάγκες και τα συναισθήματα των παιδιών τους.

Η συνάντηση έγινε σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας (ΚΕΠΕΠΨΥ) Μεσσηνίας, με ομιλήτριες τη Φωτεινή Βλαχοπουλιώτη (κοινωνική ανθρωπολόγος και επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου) και τη Μελίνα Λάππα (Κοινωνιολόγος και επιστημονικό στέλεχος Πρόληψης).


NEWSLETTER