Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021 22:49

Η ΚΝΕ για τους σοβάδες στο 1ο Λύκειο Καλαμάτας

Η ΚΝΕ για τους σοβάδες στο 1ο Λύκειο Καλαμάτας

“Σοβάδες πέφτουν στο "σύγχρονο" και "αυτόνομο" σχολείο του 2021” καταγγέλλει η ΚΝΕ Μεσσηνίας και με αφορμή ζημιές στο 1ο Λύκειο Καλαμάτας ζητά σύγχρονα δημόσια σχολεία που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της εποχής.

Στην κατεύθυνση αυτή, με ανακοίνωση τα μέλη της ΚΝΕ διεκδικούν αύξηση της χρηματοδότησης στα δημόσια σχολεία και ελέγχους σεισμικής επάρκειας και στατικότητας.
Συγκεκριμένα γίνεται γνωστό πως: «Η πτώση σοβάδων σε σχολική τάξη του 1ου Λυκείου Καλαμάτας αναδεικνύει για ακόμα μια φορά τις επικίνδυνες συνθήκες, μέσα στις οποίες καλούνται να κάνουν μάθημα οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί εν έτει 2021, καθώς από τύχη δεν είχαμε κάποιο τραυματισμό.Η πανελλαδική εικόνα με τα πλημμυρισμένα σχολεία, η κατάρρευση σοβάδων σε σχολικές αίθουσες, τα σχολικά κτήρια που και στους δήμους της Μεσσηνίας βγαίνουν στατικά ανεπαρκή ή έχουν σημαντικές φθορές, τα containers, οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και υποδομές κ.ά. είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων που υπολογίζουν ως κόστος τη στοιχειώδη ικανοποίηση των μορφωτικών αναγκών των παιδιών του λαού, γιατί έχουν διαμετρικά αντίθετες προτεραιότητες. Οι δαπάνες για την Παιδεία έχουν μειωθεί κατά 1,8 δισ. ευρώ στα τελευταία 11 χρόνια. Αντίθετα οι πακτωλοί των χρημάτων για τους ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς και τις αποστολές των ελληνικών στρατευμάτων εκτός της Ελλάδας, τα πράσινα πακέτα της "ανάπτυξης" που φορτώνεται ο λαός μας, οι φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο, αποδεικνύουν ότι ο συσσωρευμένος πλούτος διανέμεται για τα συμφέροντα των λίγων. Ευθύνες έχει και η δημοτική αρχή, που όχι απλά δεν διεκδικεί τους αναγκαίους πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη των αναγκών της μαθητικής κοινότητας του δήμου σε σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτήρια, αλλά διαφημίζει δεξιά και αριστερά τα εκατομμύρια που προσπαθεί να εξασφαλίσει, για τις "πράσινες" και "ψηφιακές" μπίζνες, με τα προγράμματα της ΕΕ και την "Καλαμάτα - ουδέτερη πόλη"».