Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2022 21:05

Εορταστικές εκδηλώσεις στο Πειραματικό Δημοτικό Καλαμάτας

Εορταστικές εκδηλώσεις στο Πειραματικό Δημοτικό Καλαμάτας

Μια σειρά εορταστικών εκδηλώσεων με προσκεκλημένους μικρούς και μεγάλους υλοποιεί η βιβλιοθήκη του Πειραματικού – 10 Δημοτικού Καλαμάτας.

Η αρχή έγινε την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου με την εκδήλωση “Christmas Bingo, xειροτεχνίες, μουσική … για όλες τις ηλικίες”.
Ακολούθησε την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου η δράση «Χριστούγεννα μου μυρίζει, με ανάγνωση βιβλίων, κατασκευή αρωματικών χώρου και διακόσμηση βιβλιοθήκης.
Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου έγινε η δράση «Άστρο λαμπρό μάς οδηγεί» και ακολούθησε την Τετάρτη 14 του μήνα η δράση «Χριστουγεννιάτικο μουσικό παραμύθι». Μια εκδήλωση που έστειλε το μήνυμα ότι όταν η μουσική συναντάει το παραμύθι η μαγεία των Χριστουγέννων έρχεται λίγο πιο κοντά …
Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου «Ο Χανς Κρίστιαν ταιριάζει στα Χριστούγεννα…». Τα μέλη του Ομίλου ρητορικής και η ομάδα της Βιβλιοθήκης παρουσίασαν το παραμύθι «Το μολυβένιο στρατιωτάκι»
Χθες ξεκίνησε η έκθεση παιδικού βιβλίου στο πλαίσιο του Χριστουγεννιάτικου Bazaar, η οποία θα διαρκέσει μέχρι αύριο.
Τέλος, μεθαύριο Τετάρτη (6-7 μ.μ.), τα ξωτικά, ο Αϊ Βασίλης, οι Τρεις Μάγοι και ποιος ξέρει ποιοι άλλοι ακόμη, βοηθούν να διαλέξουμε τα πιο όμορφα βιβλία για τις ημέρες των διακοπών…
(Για τις δράσεις και τις εκδηλώσεις της βιβλιοθήκης ενημερώνεστε αναλυτικά από την ιστοσελίδα του σχολείου https://peiramatikodimkal.gr/i-vivliothiki-agapaei-ta-christoygenna/).
Αύριο Τρίτη 20 Δεκεμβρίου (6-7.30 μ.μ.) στην αίθουσα εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί η χριστουγεννιάτικη γιορτή που οργανώνει η Β΄ τάξη με την επιμέλεια των εκπαιδευτικών των τμημάτων και των ειδικοτήτων.
Επιπλέον, η χορωδία του Σχολείου μας που αποτελείται από 45 μαθήτριες και μαθητές της Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξης θα εκπροσωπήσει το σχολείο μας στις 22 και 23 Δεκεμβρίου σε μουσική παράσταση που διοργανώνει το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι, όπως κάθε χρόνο αντιπροσωπεία του σχολείου μας έψαλε τα κάλαντα στους φίλους μας στο γηροκομείο, λόγω των υγειονομικών μέτρων φέτος θα παραδοθούν κάρτες με ευχές που επιμελήθηκαν οι μαθητές της Δ2 τάξης.
Τέλος, ξεκίνησε χθες και θα συνεχιστεί σήμερα, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων, με έργα και κατασκευές που επιμελήθηκαν μαθητές και γονείς εορταστική αγορά στο χώρο μπροστά από την αίθουσα εκδηλώσεων, στη συνέχεια τα έργα και οι κατασκευές θα πωλούνται σε σπιτάκι στην πλατεία. Στην αγορά η βιβλιοθήκη θα έχει το δικό της χώρο με παιδικά βιβλία για όλες τις ηλικίες μέχρι και αύριο.