Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013 19:05

Εκδρομή στην Ιθάκη με τον Πολιτιστικό Χώρας

Γράφτηκε από την

Τριήμερη επίσκεψη στο νησί του Οδυσσέα πραγματοποίησαν στις 13,14 και 15 του μήνα μέλη του Λαογραφικού Ομίλου Χώρας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Βασιλιτσιωτών "Η Φανερωμένη" αλλά και μεμονωμένα άτομα από την ευρύτερη περιοχή της Πυλίας και της Τριφυλίας.

Την ευθύνη της διοργάνωσης του ταξιδιού είχε η Σπυριδούλα Καλκαβούρα από το Καλκαβούρα travel που εδρεύει στους Γαργαλιάνους.

Οι εκδρομείς διέμεναν στο Βαθύ, την πρωτεύουσα της Ιθάκης, ενώ ξεναγήθηκαν στις πανέμορφες γωνιές του νησιού αλλά και στα χωριά Σταυρός και Κιόνι που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον επισκέπτη. Στο Σταυρό ξεναγήθηκαν στο χώρο που υπάρχει προτομή του Οδυσσέα, μακέτα του παλατιού του (όπου τώρα ανασκάπτεται από τους αρχαιολόγους), χάρτης που δείχνει αναλυτικά τις περιοχές στις οποίες περιπλανήθηκε ο Οδυσσέας μέχρι να φτάσει στην Ιθάκη.

Ανήμερα της εορτής του Σταυρού οι εκδρομείς επισκέφτηκαν το μοναστήρι της Παναγίας των Καθαρών (όπου μονάζει μόλις ένας καλόγερος) καθώς και το παραθαλάσσιο χωριό Κιόνι που συγκεντρώνει πολλούς τουρίστες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Κατά τη διάρκεια της εκδρομής πολλές ήταν οι φορές που οι χορευτικές ομάδες του Ομίλου της Χώρας και του Συλλόγου του Βασιλιτσίου, έστησαν χορό με τη συνοδεία μελών της χορωδίας του Συλλόγου των Βασιλιτσιωτών.

Μάλιστα η διάθεση ήταν τόσο καλή που ο χορός στήθηκε και στο κατάστρωμα του καραβιού που κάνει το δρομολόγιο από την Πάτρα έως την Ιθάκη.