Παρασκευή, 26 Μαϊος 2023 12:30

Μαθητές του 2ου Λυκείου Καλαμάτας στη Φινλανδία

Γράφτηκε από την
Μαθητές του 2ου Λυκείου Καλαμάτας στη Φινλανδία

Σε εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο “Promoting Intergration and multicularism in Democratic societies” συμμετείχε από τις 30 Απριλίου ως τις 5 Μαΐου το 2ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας στην Κούβολα της Φινλανδίας, στo πλαίσιο του εγκεκριμένου Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Σχεδίου Μαθησιακής Κινητικότητας ΚΑ1 Τομέας Σχολικής Εκπαίδευσης Erasmus + 2021».

Στο σεμινάριο συμμετείχαν οι μαθήτριες Αναστασία Ευγενία Μουτζούρη, Μελίνα Ελέσα Μπέλμπα, Μαρία Ευσταθία Παπαιωάννου, Ιωάννα Γεωργία Παπαχρήστου, Κωνσταντίνα Περρωτή και οι καθηγήτριες Ελίνα Δημητρίου και Ηλέκτρα Μαρινοπούλου.

Στα πλαίσια του προγράμματος οι μαθήτριες συμμετείχαν σε μαθήματα και εργαστήρια που οργανώθηκαν από το σχολείο φιλοξενίας. Στόχος τους ήταν η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ μαθητών διαφορετικών εθνοτήτων, η κατανόηση του πολιτιστικού και γεωγραφικού πλαισίου της χώρας φιλοξενίας και η κατανόηση των λόγων που οδηγούν σε προσφυγικές ροές και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες. Επίσης, οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με το φινλανδικό μοντέλο εκπαίδευσης και επισκέφτηκαν νεόδμητο δημοτικό σχολείο που περιλαμβάνει τμήματα ένταξης μεταναστών και ΑμεΑ.


NEWSLETTER