Σάββατο, 06 Ιουλίου 2024 11:49

Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου: 34 φοιτητές στο Θερινό Σχολείο για νέους ομογενείς

Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου: 34 φοιτητές στο Θερινό Σχολείο για νέους ομογενείς

 

34 ομογενείς φοιτητές από 18 έως 24 ετών και έξι συνοδοί της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά θα συμμετάσχουν φέτος στο Θερινό Σχολείο για νέους Ομογενείς Ελληνικής Γλώσσας και Ελληνικού Πολιτισμού.

Το πρόγραμμα υλοποιείται για 16η χρονιά από το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με τη συνεργασία του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά.

Η διάρκεια του Θερινού Σχολείου είναι τέσσερις εβδομάδες, από την Τρίτη 9 Ιουλίου έως την Τρίτη 6 Αυγούστου και θα διδαχθούν τα εξής μαθήματα: Ελληνική Γλώσσα, Ελληνική Λογοτεχνία, Ελληνική Ιστορία και Ελληνικός Πολιτισμός.

Οι Διδάσκοντες είναι Καθηγητές και Υποψήφιοι Διδάκτορες του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Στο πρόγραμμα του Θερινού Σχολείου περιλαμβάνονται εκδρομές σε περιοχές της Πελοποννήσου με μεγάλη πολιτισμική ιστορία (π.χ. Μάνη, Ταΰγετος, Κορώνη, Μεθώνη, Πύλος, Επίδαυρος), αρχαιολογικούς χώρους (Παλάτι του Νέστορα, Ολυμπία, Αρχαία Μεσσήνη), μουσεία (αρχαιολογικό και στρατιωτικό μουσείο Καλαμάτας, μουσείο ενδυμασιών Καρέλια Καλαμάτα, μουσείο Ακρόπολης, Μυκήνες), πνευματικά κέντρα (Μανιατάκειο Ίδρυμα, Costa Navarino) και αξιοθέατα (Κτήρια της Καλαμάτας, παλιά πόλη, το Κάστρο, Ναός της Υπαπαντής κ.ά).

Επίσης θα γίνουν σεμινάρια για την Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία, την Αθηναϊκή Δημοκρατία και το Αρχαίο Ελληνικό Δράμα, ενώ το πρόγραμμα πλαισιώνουν μουσικοχορευτικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις.

Σκοπός του Θερινού Σχολείου είναι η σωστή εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, η γνωριμία των μαθητών με την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό, η κοινωνικοποίηση των νέων σε αμιγές ελληνικό περιβάλλον και η ενίσχυση της ελληνικής τους ταυτότητας και συνείδησης.