Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024 14:20

Από τα θρανία του Γενικού Λυκείου Ανδρούσας... στα έδρανα της Βουλής

Από τα θρανία του Γενικού Λυκείου Ανδρούσας... στα έδρανα της Βουλής

Στην ΚΗ΄ Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων με θέμα "Συνδιαλεγόμαστε, συμπράττουμε, συνδιαμορφώνουμε" έδωσαν το παρών στις αρχές Ιουλίου μαθητές από διάφορα μέρη της Ελλάδας, εκπροσωπώντας τα σχολεία τους.

Ανάμεσά τους ήταν ο Κωνσταντίνος Μπίρμπας, μαθητής της Α΄ Λυκείου στο Λύκειο Ανδρούσας, ο οποίος θέλησε να μοιραστεί τις εντυπώσεις του.

«Ήταν μια μοναδική εμπειρία. Ολα ξεκίνησαν από την ώρα που οι συμμαθητές/-τριές μου ως μέλη της ομάδας δράσης του σχολείου μου, με εξέλεξαν εκπρόσωπό τους. Έχοντας δουλέψει έναν ολόκληρο χρόνο προκειμένου να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του προγράμματος, αξιώθηκα να συναντηθώ στην Αθήνα με τους υπόλοιπους έφηβους βουλευτές της Ελλάδας αλλά και των ελληνικών σχολείων του απόδημου ελληνισμού και να περάσουμε τρεις μέρες “ασκούμενοι” σε βουλευτικά καθήκοντα. Χωρισμένοι σε ομάδες, όπως ακριβώς οι κοινοβουλευτικές, συζητήσαμε για θέματα που σχετίζονται με την καταπολέμηση αρνητικών φαινομένων (βία, έλλειψη σεβασμού) και θέσαμε προς ψήφιση προτάσεις- λύσεις για να γίνουν το σχολείο, η πόλη και η χώρα μας όσο γίνεται ποιοτικότερα και αποδοτικότερα. Τη συζήτηση της ολομέλειας συντόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, και την παρακολούθησε ο Υπουργός Παιδείας Κυριάκος  Πιερρακάκης, καθώς και πολλοί βουλευτές και αρχηγοί άλλων κομμάτων. Φυσικά η παραμονή μας στην Αθήνα, περιλάμβανε και πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως την παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης Άμλετ, του Σαίξπηρ. Θα ήμουν αγνώμων, εάν δεν ευχαριστούσα την κα Σταυρούλα Παπαβασιλείου, φιλόλογο του σχολείου μου, που υλοποιεί για δεύτερη συνεχή χρονιά το συγκεκριμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, καθώς και τον κο Άγγελο Κωνσταντόπουλο, μαθηματικό, Διευθυντή του σχολείου, για την αμέριστη συμπαράστασή του».